11 dingen die je nooit aan Miriam Bruijstens zou vragen

interview

Onlangs plaatste Miriam Bruijstens een oproep op twitter, wie er nog een interview met haar wilde houden. Ik als groot fan van haar boeken stond te popelen om dit te doen. Om eerlijk te zijn is dit het leukste en soms ook wel awkward interview die ik ooit gedaan heb. 

Wat is je wildste fantasie?
‘Ik zou graag naakt in een grote fontein willen springen en daarna alle muntjes uit de fontein willen opduiken.’

Als je een andere naam mocht kiezen, wat zou dan je naam zijn?
‘Een Franse naam spreekt mij erg aan. Of een oud Engelse naam. Cordelia vind ik prachtig.

Hoeveel fictieve personages hebben je hart gebroken?
‘ontelbaar veel personages hebben inmiddels mijn hart gebroken. Ik ben echt een emotionele lezer, zo huilde ik onder andere bij Waar het licht is van Jennifer Niven, Schaduw en liefde van Ruta Sepetys en Ik geef je de zon van Jandy Nelson.’

Wat zou je doen met een miljoen?
‘Ik zou een mooi huisje aan de kust kopen. Niet al te groot maar wel met een kamer vol met boeken en dat er dan een ladder bij de boekenkasten staat. Zoiets als wat er in Belle en het beest is. Daarnaast zou ik een marathon schaatsteam sponsoren en reizen als er nog wat geld over is.’

Welke dag zou je vaker willen beleven?
‘Het is niet een specifieke dag, meer een dag die perfect is om een keer in de maand te hebben. Een dag waar je in Australië op het strand bent met vrienden. Genieten van het mooie weer en dan ’s avonds gezellig met vrienden wat drinken.’

Als je een kleur was, welke kleur zou je dan zijn?
‘Ik zou dan blauw zijn. Ik vind blauw is de allermooiste kleur. Blauw heeft zo veel betekenissen, de kleur kan vrolijk en onheilspellend zijn terwijl het gewoon nog dezelfde kleur is.’

Waar kan je ’s nachts voor wakker gemaakt worden?
‘Helemaal nergens. Ik stel namelijk mijn slaap op prijs. Het zou eigenlijk  knap zijn als je me ’s nachts wakker krijgt.’

Op wie ben je jaloers en waarom?
‘Ik ben helemaal niet jaloers aangelegd, ik gun de mensen hun succes. Maar er is wel iets wat ik graag zou willen kunnen. Ik zou graag een boek willen schrijven waarin veel personages met hun verschillende verhaallijnen in elkaar verweven zijn. Net zoiets wat George R.R. Martin doet.’

Waar wordt je vrolijk van?
‘Ik word vrolijk van de zee. De zee is een inspiratiebron voor mij. Ook word ik vrolijk van heel hard lachen met vriendinnen, skeeleren, schaatsen en reizen. Eigenlijk gewoon de kleine dingen in het leven.’

Als je een superheld kan zijn wie zou je dan zijn?
‘In Kickass zit een vrouwelijk personage die wel ontzettend gaaf is.

Bij welke geur denk je aan Tess?
‘Bij zeelucht. Maar dan ook een echte zeelucht, met zeewier erbij. Ik vind eigenlijk alle geuren van de zee bij Tess passen. De zee speelt namelijk een grote rol in de boeken.

Welke vragen zou jij nog aan Miriam Bruijstens willen stellen?


2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge