13 minuten

13 minuten13 minuten
Geschreven door Sarah Pinborough
Uitgegeven door Van Goor | 1 juni 2017
Genres: Thriller, Young Adult
Pages: 368
Goodreads
five-stars

k was dertien minuten dood.

Ik kan me niet meer herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog wel: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal.

Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent, is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me, dat weet ik zeker. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden. Of wel?

13 minuten is een aangrijpende psychologische thriller over angsten, manipulatie en de kracht van de waarheid. Een verbluffend verhaal dat vraagtekens zet bij wat we echt weten over de mensen die het dichtst bij ons staan. Voor fans van Gossip Girl en Pretty Little Liars.

Ik had de Engelstalige versie van 13 minuten al in huis voordat ik wist dat dit boek vertaald zou worden naar het Nederlands. Toen ik 13 minuten bij de bibliotheek zag liggen dacht ik hey dit klinkt bekend en toch nam ik hem mee. Thuis viel het kwartje en ik dacht dan ga ik nu de Nederlandse versie maar lezen.

Natascha was dood voor 13 minuten. Ze wordt gered maar herinnert zich niks meer van het ongeluk. Alles lijkt weer normaal te zijn totdat Becca, met wie Natascha vroeger bevriend was, komt kijken bij Natascha.

Het verhaal wordt grotendeels vanuit Becca’s perspectief geschreven. Becca is alles behalve je doorsnee Young Adult personage. Ze doet eigenlijk alles wat niet normaal is op haar leeftijd. Ik heb bewondering voor Becca, hoe zij het allemaal doet en ook nog succesvol is.

Het perspectief van Becca wordt afgewisseld met dat van Natascha. We krijgen een kijkje in het hoofd van iemand die dood is geweest en zich er niks meer van herinnert. Bizar toch. Tussen alles door komt er nog een berichten uitwisseling in voor waar je nek haren overeind van gaan staan.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik 13 minuten een gruwelijk goed boek vind. Vooral tegen het einde, toen alle puzzelstukjes samen kwamen kon ik maar een ding denken: wow. Ik ben onder de indruk. Ik heb met kippenvel zitten lezen, mijn nekharen stonden overeind van dit boek.

Daarnaast kan ik niet stoppen met denken aan 13 minuten zo gruwelijk goed was ie. Toen het boek uit was dacht ik wow what tha f heb ik nu weer gelezen? Ja dat was mijn eerste gedachten. Toen bedacht ik mij dit is echt perfect uitgedacht, ik hou ervan!

Na 13 minuten ben ik benieuwd wat Sarah Pinborough nog meer in haar mars heeft! Dit wordt een auteur waar jullie nog meer over gaan lezen, dat weet ik zeker.


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge