3x waarom ik niet van de bioscoop hou

waarom ik niet van de bioscoop hou

De nieuwste boekverfilming bekijken in de bioscoop? Liever niet. Hoewel een avond uit gezellig kan zijn is het niet iets wat ik heel graag doe. Vandaag wil ik hier dieper op in gaan waarom ik liever niet naar de bioscoop ga.

Geen pauze

Als ik hier naar de bioscoop ga, lees Pathe bioscoop, is er geen pauze in de film. Ik ben zo’n persoon die zeker eens in de twee uur naar de wc moet, vooral als ik met een kop thee voor de tv een film zit te kijken. Ophouden omdat ik geen moment van de film wil missen gebeurt niet omdat ik de film op pauze zet. Helaas kan dat in de bioscoop niet.

Geluiden van andere mensen

Als er iets is waar ik mij aan irriteer zijn het wel andere mensen. Vooral wanneer deze mensen chips of popcorn eten. Dat gekraak vind ik zo ontzettend vervelend. Wanneer ik dit een keer gehoord heb, blijf ik dit de hele avond door horen terwijl het er niet eens is. Zo ontzettend vervelend is dat. Ik wil gewoon rust en stilte om mij heen wanneer ik een film kijk.

Comfortabel zitten

Je kan zeggen wat je wilt maar ik zit echt niet lekker in die bioscoopstoelen. Bij voorkeur heb ik namelijk nog een voetenbankje of kan ik ergens languit liggen. In de bioscoop kan dit echter niet, wat raar zeg! Je moet ook rekening houden met je medemens heb ik geleerd.

Ik ben dan ook een persoon die het altijd koud heeft. Of een deken meenemen erg gewaardeerd wordt weet ik niet, heb ik nog niet uitgeprobeerd hoor, maar het lijkt mij wel een heerlijke stap naar een ontspannen avond.

Buiten dit alles ben ik echt niet veeleisend hoor. Sommige films moet je gewoon in de bioscoop zien, de nieuwe versie van Beauty and the beast bijvoorbeeld, en daar maak ik dan graag een uitzondering voor. Maar over het algemeen wacht ik totdat de films uit zijn en ik ze op mijn gemak kan kijken.

Hoe vind jij het om een film in de bioscoop te bekijken?


6 Comments

 • Inge

  januari 18, 2017

  Hahahha dat eetgeluiden is heel erg herkenbaar. Hoewel ik zelf vaak ook popcorn neem, en mijn geluiden dus het geluid om me heen overstemt. Dus ik heb er niet zoveel last van… hoewel anderen misschien wel last van mij hebben… oeps
  Inge onlangs geplaatst…De 7Days Reading Challenge 2016 | BooktalkMy Profile

  Reply
 • melissasbookworld

  januari 18, 2017

  Ik zou zeggen, stap over naar een Vue bioscoop hihi.Die heeft sinds kort VIP stoelen die je achteruit kunt leggen, heerlijk :D! En in vrijwel elke film, kort of lang, gewoon een pauze tussendoor!

  Reply
 • Anouk

  januari 18, 2017

  Aargh ja, heel herkenbaar die eetgeluiden! Al heb ik dit over het algemeen overal haha, niet alleen in de bioscoop.

  Reply
 • Saartje

  januari 18, 2017

  In Kinepolis Antwerpen zijn er wel vaak pauzes. Daar ben ik dan weer niet zo’n fan van. Dat van de irritante eetgeluiden herken ik wel. En ik vind naar de cinema gaan altijd zo duur, mede omdat ik altijd zo’n gigantische pot Ben en Jerry’s koop die al iets van een 8 of 9 euro kost. Maar mijn vriend doet niets liever dan naar de bioscoop gaan, dus dat blijft toch onze vaste date night.
  Saartje onlangs geplaatst…Wishlist Wednesday (#3)My Profile

  Reply
 • Daphne

  januari 19, 2017

  Wat een ontzettend leuke post! Ik moet zeggen dat ik echt van bioscopen houd, maar ik kan me wel vinden in jouw argumenten. Die eetgeluiden van sommige bezoekers zijn inderdaad niet uit te staan.

  Reply
 • Pingback: |Adinda's Bookish World| De kattenboektag -

Geef een reactie

CommentLuv badge