5 boeken om bij weg te zwijmelen

Ik heb dus echt helemaal niks met valentijn. Misschien ben ik een van de weinige maar het is zo. Ik kan er niet heel veel meer van maken. Het liefst zit ik dan met een goed boek op de bank. Vandaag stel ik vijf boeken voor waarbij je heerlijk kan weg zwijmelen.

Anna & de French kiss van Stephanie Perkins

Een heerlijk meidenverhaal in romantisch Parijs
Anna kijkt erg uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta, waar ze een cool bijbaantje heeft, een lieve vriendin en waar haar secret crush opeens interesse in haar lijkt te hebben. Dan wordt ze door haar vader naar de kostschool in Parijs gestuurd. Anna voelt zich eerst doodongelukkig, maar dat gevoel ebt gauw weg als ze Étienne St. Clair ontmoet. Étienne is charmant en heeft de looks & de brains… en een vriendin. Maar in de Stad van de Liefde moeten wensen uit kunnen komen. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen eindigen met de felbegeerde French Kiss?

 

 

 

Ik heb Anna & de French kiss helaas maar een keer gelezen, wat dus alweer bijna 5 jaar geleden is. Maar dit boek is zo heerlijk zoetsappig dat hij hier niet kan ontbreken. Ik vind persoonlijk de latere delen in de serie leuker, maar dat ben ik.

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum van Benjamin Alire Sáenz

‘Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.’

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben – behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

 

Ik zwijmel alleen al weg bij de mooie schrijfstijl van Benjamin Alire Sáenz. En dan dit verhaal wat dan weer uniek is. Voor mij is het een echte must read.

Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han

Wat als alle grote, heimelijke liefdes van je leven erachter komen hoe je ooit over ze dacht… tegelijkertijd!

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

 

 

 

Ik kan dit boek keer op keer lezen en dan keer op keer weer verliefd worden op Lara en Peter. Dit is denk ik wel een van mijn favoriete young adult contemporary boeken, die ik ooit gelezen heb. Nog steeds raak ik niet verveeld.

Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Abertalli

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden?

Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.

Becky Abertalli schrijft ook al van die schattige boeken. Dat je weg zwijmelt zonder dat je het door hebt. Wanneer het boek dan uit is denk je goh ik wil toch wel meer. Dat is wat ik met Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld voelde.

The fill-in boyfriend van Kasie West

When Gia Montgomery’s boyfriend, Bradley, dumps her in the parking lot of her high school prom, she has to think fast. After all, she’d been telling her friends about him for months now. This was supposed to be the night she proved he existed. So when she sees a cute guy waiting to pick up his sister, she enlists his help. The task is simple: be her fill-in boyfriend—two hours, zero commitment, a few white lies. After that, she can win back the real Bradley.

The problem is that days after prom, it’s not the real Bradley she’s thinking about, but the stand-in. The one whose name she doesn’t even know. But tracking him down doesn’t mean they’re done faking a relationship. Gia owes him a favor and his sister intends to see that he collects: his ex-girlfriend’s graduation party—three hours, zero commitment, a few white lies.

Just when Gia begins to wonder if she could turn her fake boyfriend into a real one, Bradley comes waltzing back into her life, exposing her lie, and threatening to destroy her friendships and her new-found relationship.

Dit is sowieso mijn favoriete boek dat ik van Kasie West gelezen heb. Zonder al te veel in te gaan op het plot: het is gewoon super schattig en zo de moeite waard.

Andere boeken die je niet mag missen: De voordelen van onbeantwoorde liefde (Becky Abertalli) The heartbreakers (Ali Novak) Verkikkerd (Lisette Jonkman) Dash & Lily’s book of dares (Rachel Cohn en David Levithan) The unexpected everything (Morgan Matson)

Welke boeken zou jij nog aanraden?


2 Comments

 • naomi

  februari 14, 2018

  Ik heb alleen the fill-in boyfriend niet gelezen van deze boeken, maar ben het helemaal eens met de andere boeken!

  Reply
 • Jitske

  februari 15, 2018

  Wat een leuke lijst! Heb zelf deze boeken allemaal nog niet gelezen, maar Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum staat zeker nog op mijn lijstje!

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge