A court of thorns and roses

A court of thorns and rosesA court of thorns and roses
Geschreven door Sarah J. Maas
Series: A court of thorns and roses #1
Andere boeken in deze serie: A court of wings and ruin
Uitgegeven door Bloomsbury | 25 februari 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 424
Goodreads
five-stars

When nineteen-year-old huntress Feyre kills a wolf in the woods, a beast-like creature arrives to demand retribution for it. Dragged to a treacherous magical land she only knows about from legends, Feyre discovers that her captor is not an animal, but Tamlin—one of the lethal, immortal faeries who once ruled their world.

As she dwells on his estate, her feelings for Tamlin transform from icy hostility into a fiery passion that burns through every lie and warning she's been told about the beautiful, dangerous world of the Fae. But an ancient, wicked shadow grows over the faerie lands, and Feyre must find a way to stop it . . . or doom Tamlin—and his world—forever.

A court of thorns and roses is zo’n boek waarvan je wow zegt nadat je hem gelezen hebt. Dat weet ik van mijzelf 100% zeker. Ik las de Glazen troon serie, ook van Sarah J Maas, maar die serie valt niet te vergelijken met A court of thorns and roses. Dit verhaal is gewoon weg uniek met de geweldige schrijfstijl van Sarah J Maas.

Feyre is een normaal meisje. Zij jaagt in het bos, waar niks mis mee lijkt te zijn toch? Totdat zij een wolf dood. Tamlin de high fae van de spring court staat dan bij haar op de stoep. Blijkbaar was de wolf toch geen wolf en moet Feyre mee naar de spring court. Hier ontmoet ze naast Tamlin Lucien. Tamlin is  de baas van spring court en Feyre weet niet hoe erg ze hem moet verafschuwen. Natuurlijk want ze wordt weggehaald bij haar familie, voor wie ze moet zorgen. Daarnaast wordt ze in het land van de fae geplaatst. Iets waar Feyre niet bekend is.

Om een indruk te geven hoe ik om ging met A court of thorns and roses. Ik moest huilen bij sommige passages en ik baalde wanneer mijn tranen bijna de bladzijden raakten. Ik heb lopen gillen om het einde, vooral de eerste keer dat ik A court of thorns and roses las. Het is zo’n enorme clifhanger dat de afgrond van de Grand Canyon klein lijkt. As we speak heb ik gelukkig A court of mist en fury al binnen. Ik was zo gelukkig dat mijn boekhandel hem al had aangezien de officiële publicatiedatum 5 mei.

De manier waarop Feyre haar relatie met Tamlin ontwikkeld is geweldig. Hoe ze hem verafschuwt wanneer zij voor het eerst in the spring court is, is ongelooflijk. Feyre trekt op dit moment veel meer naar Lucien toe, die met Feyre gaat jagen. Maar naarmate het verhaal vordert verandert deze. Er komen aardig wat stomende scene’s voorbij, waardoor A court of thorns and roses iets beter past bij de wat oudere YA lezer. Maar voor mij maakt dat het verhaal nog beter. Sarah J Maas heeft deze twee personages goed uitgewerkt, ik had natuurlijk niet veel anders verwacht na de glazen troon serie. Wat ik overigens wel miste in mijn versie was een kaart van de wereld.

Op 9 mei 2016 las ik A court of thorns and roses voor het eerst in het Engels. Deze keer dat ik hem ging herlezen was het niet anders. Ik ben alsnog super nieuwsgierig naar de vertaling.  Jammer genoeg had ik geen geduld om de Nederlandse versie te halen, ik moest en zou A court of thorns and roses lezen zodat ik meteen aan A court of mist and fury kon beginnen. Nu nog steeds vind ik A court of thorns and roses een van de beste boeken die ik dit jaar gelezen heb.

View Spoiler »

2 Comments

 • Iris

  april 28, 2016

  Met dit boek heb ik kennis leren maken met Sarah J Maas en haar fenomenale vertelstijl. Ik ben helemaal om! Zeker na ook de Throne of Glass serie te hebben verslonden.

  [SPOILER]Einde was inderdaad… maar net zoals in het begin, was het voor een hoger doel, dus heb er een beetje vrede mee kunnen krijgen. Echter nog steeds heel crue…[EINDE SPOILER]

  P.s. In de toekomst lezen? Laatste keer dat ik keek waren we 9 mei 2016 nog niet voorbij 😉
  Iris onlangs geplaatst…Een lege TBR Pile: poging aprilMy Profile

  Reply
 • Story addict

  mei 1, 2016

  Hoewel ik niet zo van de YA en Fantasy ben, heb ook ik genoten van dit boek. Vooral ook de gelijkenissen met Belle en het Beest vond ik wel leuk (genoeg verschil, maar toch een beetje dat magische Disney-gevoel kreeg ik ervan). Ik ga deel 2 ook zeker weten.
  Story addict onlangs geplaatst…Boeken die dwarsliggen – De voor- en nadelen van DwarsliggersMy Profile

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge