A darker shade of magic

A darker shade of magicA darker shade of magic
Geschreven door V.E. Schwab
Series: Shades of magic #1
Uitgegeven door Tor | 24 februari 2015
Genres: Young Adult, Fantasy
Pages: 416
Goodreads
four-stars

Kell is one of the last Travelers—rare magicians who choose a parallel universe to visit.

Grey London is dirty, boring, lacks magic, ruled by mad King George. Red London is where life and magic are revered, and the Maresh Dynasty presides over a flourishing empire. White London is ruled by whoever has murdered their way to the throne. People fight to control magic, and the magic fights back, draining the city to its very bones. Once there was Black London - but no one speaks of that now.

Officially, Kell is the Red Traveler, personal ambassador and adopted Prince of Red London, carrying the monthly correspondences between royals of each London. Unofficially, Kell smuggles for those willing to pay for even a glimpse of a world they’ll never see. This dangerous hobby sets him up for accidental treason. Fleeing into Grey London, Kell runs afoul of Delilah Bard, a cut-purse with lofty aspirations. She robs him, saves him from a dangerous enemy, then forces him to another world for her 'proper adventure'.

But perilous magic is afoot, and treachery lurks at every turn. To save all of the worlds, Kell and Lila will first need to stay alive — trickier than they hoped.

A darker shade of magic is typisch zo’n verhaal waarvan je denkt ik hou hier van! En dat is ook eigenlijk wat ik het hele boek gedacht heb. Ik hou van de schrijfstijl van Victoria Schwab dat is een ding in ieder geval. Samen met de personages die zij gemaakt heeft is het bijna perfect.

A darker shade of magic vertelt het verhaal van Kell, Kell kan reizen tussen drie dimensies van Londen. Je hebt white Londen, magie is iets wat niet geaccepteerd wordt in white Londen. De stad wordt bestuurd door een tweeling, die niet bepaald goed voor zijn bevolking is. Het is niet bepaald een fijne plek om te zijn. Grey Londen, deze versie van Londen lijkt het meeste op de Londen waar wij het nu kennen. Er is dus geen magie aanwezig in de stad. En red Londen, hier is magie geaccepteerd. Het gebruik van magie wordt hier gestimuleerd. Kell komt uit deze versie van Londen. Het is over het algemeen een prettige plaats om te zijn.

Nu de drie dimensies uitgelegd zijn snap je hopelijk het verhaal iets beter. Soms moet je uit de omgeving halen in welke Londen Kell en Lila zijn. Zelf vind ik het best wel vervelend. Maar het is wel te doen als je de dimensies op een rijtje heb staan.

De twee hoofdpersonen in het verhaal zijn Kell en Lila. Ze passen enorm goed bij elkaar. Lila is een dief die Kell probeert te bestelen, wat overigens lukt. Dan Kell’s leven redt en bij hem blijft. Klinkt raar hé vooral als je weet wat zij van Kell gestolen heeft. Maar de combinatie van Kell en Lila is een van de successen van A darker shade of magic. Ze zijn samen best wel grappig. Daarnaast is Lila best wel badass. Een personage die zich zonder Kell ook wel zou redden. Girl power! Soms is het maar beter ook dat ze samen zijn, dan kan Kell niet zo veel slechte dingen doen.

A darker shade of magic zit vol met spanning. Ik geef toe dat het begin eigenlijk alles behalve spannend is. Maar wanneer Lila in het verhaal komt, komt het verhaal van zelf wel op gang. A darker shade of magic is niet een heel heftig fantasy verhaal, waardoor het heerlijk is voor de lezers die kennis willen maken met het fantasy genre. Ik raad je echt aan om met A darker shade of magic te beginnen. Ik weet dat je het leuk gaat vinden.


One Comments

  • Story addict

    maart 7, 2016

    Heb al meerdere recensies gelezen en er zijn gemengde meningen over de uitwerking van dimensies. De ene vindt het geweldig gedaan (en het beste uit het hele boek), de andere vind het maar storend. Maakt mij wel nieuwsgierig naar wat ik er zelf van zou vinden. Ik ben geen die-hard fantasy-fan, dus wellicht dat dit voor mij net de juiste middenweg is..
    Story addict onlangs geplaatst…[recensie] Neem een geit (Leven voor gevorderden) – Claudia de BreijMy Profile

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge