Aan het hof van Eden

Aan het hof van EdenAan het hof van Eden
Geschreven door Joelle Charbonneau
Series: Dividing Eden #1
Uitgegeven door Karakter | 15 augustus 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 320
Goodreads
four-stars

Een tweeling met een geheim
Een koning zonder erfgenaam
Een strijd op leven en dood
De tweeling Carys en Andreus was nooit voorbestemd om het koninkrijk Eden te regeren. Hun vader was in de kracht van zijn leven en hun oudste broer was zijn gedroomde opvolger; jong, sterk en onoverwinnelijk. De toekomst van het koninkrijk leek veilig.
Maar de toekomst kan misleidend zijn. Als de koning en kroonprins van Eden worden gedood op de terugweg van hun veldtocht, en de moordenaars niet langer oeroude vijanden zijn, maar uit hun eigen midden lijken te komen, heeft Eden dringend behoefte aan een nieuwe monarch.
Doordat Carys en Andreus een tweeling zijn en niet duidelijk is wie van hen als eerste is geboren en dus het recht op de troon kan opeisen, is de opvolgingslijn niet langer duidelijk. Als de Raad van Ouderen zijn kans grijpt om de macht over Eden in handen te krijgen, zit er voor Carys en Andreus maar een ding op: ze moeten de strijd om de troon aangaan - tegen elkaar. De winnaar van de serie duels zal waardig over het koninkrijk Eden mogen regeren.
De ban tussen de broer en zus is altijd warm en hecht geweest. Niet in de laatste plaats vanwege het verschrikkelijke geheim waaronder Andreus gebukt gaat en dat voor de rest van het hof verhuld moet blijven. Jarenlang waren ze elkaars trouwste bondgenoot, maar nu staan ze ineens lijnrecht tegenover elkaar en weten ze niet wie ze in hun ooit zo veilige omgeving nog kunnen vertrouwen.
Met hun land en hun hart verdeeld, zullen Carys en Andreus ontdekken hoe ver de ander zal gaan om de kroon voor zicht te winnen. Hoe lang zal het duren voordat achterdocht de overhand krijgt en de dorst naar macht tot het ultieme verraad leidt?

Dat ik soms twijfel over de boeken van Joelle Charbonneau is voor de lezers die mij al langer kennen bekend. Ik las De test met plezier, de boeken daarna werden steeds minder leuk. Ik las ook Nodig, die dan weer niet in de smaak viel. Aan het hof van Eden heeft weer een heel nieuw concept dus ik was super nieuwsgierig om hierin te beginnen.

Carys en Andreus zijn een tweeling, hun vader regeert over het koninkrijk. Hun oudere broer was voorbestemd om de troonopvolger te zijn. Maar alles veranderd wanneer de koning en zijn zoon, de troonopvolger, gedood worden. Carys of Andreus wordt de nieuwe koning of koningin. Duels zullen uitmaken wie het land zal leiden.

Een derde van het verhaal blijft een beetje achter. Er gebeurt vrij weinig, terwijl wanneer je de achterflap leest je zoiets hebt van yes actie. Maar dat betekent niet dat ik meteen het hele boek afschreef. Nee ik zette door totdat er wel wat gebeurde. Na de moord op de koning kwam het verhaal in een stroomversnelling. De actie kwam en ik was niet te stoppen.

Ik las Aan het hof van Eden inderdaad in een dag uit. Na een stroeve start zat ik lekker in het verhaal. Dit is precies wat ik in De Test ook las. Een lekker vlot geschreven verhaal waar je je zeker niet bij gaat vervelen.

Wat ik het mooiste vind aan Aan het hof van Eden? Dat Joelle Charbonneau gekozen heeft om zowel Carys als Andreus aan het woord te laten. Je ziet beide kanten van het verhaal, waardoor ik alleen maar gekker werd. Ik wist niet welke kant het op zou gaan.

Het enige wat ik op dit moment nog jammer vind is dat er nog geen boek twee gepland is. Aan het hof van Eden eindigt op een manier waarvan je hoopt dat geen enkel boek zou eindigen. Geef mij alsjeblieft meer!

Ja ik kan zeggen dat Aan het hof van Eden een succes is. Ik zou het boek in ieder geval wel aanraden! Als je door het iets wat saaie begin bent dan komt alles vanzelf!

Ik wil uitgeverij Karakter bedanken voor een exemplaar van Aan het hof van Eden.


One Comments

  • Vivian

    december 7, 2017

    Ik vind de samenvatting eigenlijk wel goed klinken! Even kijken of ik nog meer recensies tegenkom van dit boek 🙂
    Vivian onlangs geplaatst…Boekentag | Ik als uitgeverMy Profile

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge