Als het waar is

Als het waar isAls het waar is
Geschreven door Tara Altebrando
Uitgegeven door Young & Awesome | 15 november 2017
Genres: Paranormaal, Young Adult
Pages: 229
Goodreads
three-half-stars

Ik staarde naar mijn telefoon. – Kom in beweging, dacht ik. Beweeg. – Jarenlang wilde ik er niet eens over nadenken. Maar nu wil ik het geloven.

Overal waar Kaylee komt, gebeuren vreemde dingen: de bitch van de klas struikelt, precies wanneer Kaylee dat wenst. Een glas water spat kapot als ze boos is. Toeval? Dan ontdekt Kaylee dat haar biologische moeder, die als tiener het nieuws haalde vanwege haar vermeende telekinetische gaven, tot levenslang is veroordeeld voor moord. Tot op de dag van vandaag ontkent haar moeder alle schuld. Kaylee besluit dat het tijd is om de waarheid te achterhalen – over haar moeder en over zichzelf.

Tara Altebrando is een naam waar ik voor 2017 ook nog niet van gehoord had. Eerder dit jaar las ik Verdwenen, waar ik echt heel erg fan van ben. Het was een beetje een hate it or love it en ik ben team love it. Nu is Als het waar is  verschenen en ik was zo nieuwsgierig wat ik van het nieuwe boek ga vinden.

Kaylee’s moeder is veroordeeld voor de dood op haar broertje. Sinds die tijd woont ze bij haar adoptieouders. Voor meer dan tien jaar is er niks aan de hand totdat er iemand langskomt en vraagt of ze Kaylee mag interviewen over haar biologische moeder. Er komen heel veel rare dingen naar boven.

Als het waar is is een boek vol met telekinese, vriendschap en ook een klein beetje liefde. Meer heb je toch niet nodig voor een goed boek? Dat dacht ik ook wel. Ik heb zelf genoten van Als het waar is  maar het is niet helemaal wat ik ervan verwacht had.

Kaylee was voor mij niet een heel fijn personage om over te lezen. Ik zat een beetje in de knoop tijdens het lezen. Ik had naar haar willen schreeuwen. Luister naar je gevoel en ga niet de beroemdheid achterna want dan komt het allemaal wel goed.

De aanloop naar het einde was vrij vaag. Ik had geen flauw idee waar ze heen wilde gaan. Er waren meerdere mogelijkheden. Omdat dit vrij vaag was, raakte ik een beetje in de war. Ik kreeg meer het gevoel dat ik een namaak versie van Carrie aan het lezen was dan Als het waar is. Maar nu zeg ik het valt allemaal wel mee.

Tara Altebrando had maar weinig pagina’s nodig om het verhaal neer te zetten. Ik kan nu wel zeggen dat ik fan geworden ben van haar boeken. Ik vind haar schrijfstijl echt heel tof. Dat mysterieuze in het verhaal trekt mij wel.

Nog een tof aspect aan Als het waar is is dat het zich voor een heel klein mini beetje op Young Adult boeken richt. Toen ik dit las kon mijn dag niet meer stuk, dit vind ik echt een geweldig detail.

Ik wil uitgeverij Young & Awesome bedanken voor mijn exemplaar van Als het waar is .


Geef een reactie

CommentLuv badge