Als je hier van houdt dan mag je dit niet missen #5

 

En het is alweer de vijfde week met mijn aanraders. Vandaag heb ik er voor gekozen om wat hervertellingen van sprookjes te gaan behandelen. Hoewel ik hier maar weinig boeken over gelezen heb, is wat ik gelezen heb zeker de moeite waard om aan jullie aan te raden. Lezen jullie mee?

In de eerste rij staat al een boek die ik aan iedereen zou aanraden. Namelijk A court of thorns and roses van Sarah J. Maas. Heb jij dit boek nog niet gelezen? Dan moet jij je echt gaan schamen. Ja ik heb het zeker tegen jou ja!

Maar goed als je van A court of thorns and roses van Sarah J. Maas houdt dan mag je Cruel Beauty van Rosamund Hodge ook niet missen. De boeken hebben qua schrijfstijl niet veel gemeen. Het gene wat zij wel gemeen hebben is dat zij allebei een deel van het sprookje Belle en het Beest in het verhaal hebben verwerkt. Om eerlijk te zijn, welk boek kan er nou aan A court of thorns and roses tippen?

Ik ga verder met twee boeken in het Alice in Wonderland gedeelte van de sprookjes wereld. Zowel Splintered van A.G. Howard als Harteloos van Marissa Meyer komen hier in voor. Splintered legt de focus vooral op Alice terwijl Harteloos kijkt naar de rode koningin. Twee verschillende boeken maar ze spelen zich af in dezelfde wereld.

Ik vind het wel ontzettend jammer dat nog geen enkele Nederlandse uitgeverij Splintered heeft vertaald. Dit is echt een gestoord goed boek. Splintered gaat namelijk over een Alice die gek is. Wat wil je nog meer? Daar sluit Harteloos op zich nog wel goed bij aan. De kreet ‘Off with its head!’ wordt hier namelijk in gebruikt. Gotta love that.

Nu zien we Marissa Meyer terug in mijn lijst met aanraders. Namelijk met Scarlett. Ik vergelijk nu Scarlett van Marissa Meyer met Bloedzusters van Jackson Pearce. Om eerlijk te zijn is Scarlett zo veel leuker dan Bloedzusters.

Beide boeken zijn een boek in een serie met hervertellingen  van sprookjes. Scarlett is het tweede boek in de Lunar chronicles en Bloedzusters is het eerste boek in de Fairytale retellings serie. Ik heb zelf de complete Lunar Chronicles serie gelezen en oh mijn goed wat is ie goed. Van de andere serie heb ik alleen Bloedzusters gelezen jammer genoeg.

Als laatste noem ik alleen Dorothy must die van Danielle Paige. Om eerlijk te zijn is dit het enigste boek die over Dorothy and the wizard of Ozz vertelt en die ik dan ook ken. Okay De wizard van Ozz zie ik niet direct als een sprookje maar het is wel een hervertelling van dit klassieke verhaal.

Maar goed Dorothy must die is een aanrader voor mensen die van The wizard of Ozz houden. Danielle Paige heeft Dorothy in een slecht persoon veranderd en zij moet tegen gehouden worden. Wat wil je nog meer? Een boek met actie en toch nog leuke scenes. Ik werd er vrolijk van.

Heb jij nog aanraders die een hervertelling van sprookjes zijn?


Geef een reactie

CommentLuv badge