Als je hier van houdt dan mag je dit niet missen #3

these-sparks-between-us-will

Welkom bij een nieuwe als je hier van houdt dan mag je dit niet missen. De afgelopen twee weken heb ik steeds in een genre gewerkt. Voor deze keer wil ik mijn persoonlijke favoriete boeken aanrader. Elk boek die ik noem is op zijn eigen manier geweldig. Laten we meteen beginnen!

if-you-like-this

Hou je van aliens en sci-fi? Dan mag je Illuminea van Jay Kirstoff en Amy Kaufman en  Obsedian van Jennifer L. Armentrout echt niet missen. Ik weet dat deze boeken zo verschillend zijn maar toch ben ik van elk gaan houden.

Zowel Illumiae als Obsedian vindt het geweldig om met je emoties te spelen. Als je hier niet tegen kan dan zou ik echt niet in deze boeken beginnen. Want man oh man ze kunnen er allebei heel veel van. Daarnaast zijn ze geweldig goed geschreven.

Als je van het paranormale genre houdt dan mag je Obsedian echt niet missen. Terwijl het daar om aliens draait, draait het bij Illuminae heel ergens anders om. Geëvacueerd  van je wereld en moeten overleven in een ruimteschip. Dat is Illuminae. Ondanks dat de boeken zo afwijken moet je beiden echt gelezen hebben.

En we gaan door met twee boeken in het historische genre. Mijn liefste van Louisa Young speelt zich af tijdens de eerste Wereldoorlog. Vlak voordat Belle van Lesley Pearse zich afspeelt. Als je het vervolg van Belle leest spelen de boeken wel in dezelfde periode af.

Mijn liefste is het hartverscheurende verhaal over liefde tijdens de eerste Wereldoorlog. Hoe de wereld verscheurd is door oorlog. Het leven van Belle is ook verscheurd. Zij wordt ontvoerd naar Amerika en wordt gedwongen om als prostituee te werken.

Ik ben door beide boeken echt overdonderd. Ik had niet verwacht dat zowel Belle als Mijn liefste zo’n grote impact zouden hebben op mij. Nu ik er aan terug denk wil ik deze boeken gaan herlezen. Ik vind ze zo goed dat ik dat keer op keer wel zou kunnen doen.

In het derde vak heb ik twee Alice in Wonderland hervertellingen. Namelijk Splintered van A.G. Howard en Harteloos van Marissa Meyer. Ik ben zelf heel erg blij met deze boeken. Het zijn niet alleen parels in je kast maar ook inhoudelijk geweldig.

De verhalen spelen zich af in de wereld van Alice in Wonderland. In Splintered is dit meer een gekke wereld terwijl Harteloos het verhaal van de rode koningin vertelt. Zonder al te diep op beide verhaallijnen in te gaan zeg ik alleen maar dat deze twee boeken geweldig zijn.

En we eindigen vandaag met twee boeken in het fantasy genre namelijk Het bottenseizoen van Samantha Shannon en A darker shade of magic van Victoria Schwab.

Wat beide boeken gemeen hebben is dat ze zich afspelen in Engeland. Victoria Schwab neemt ons mee naar drie verschillende dimensies van de Londen die wij kennen terwijl Samantha Shannon ons mee neemt naar een Oxford die wij ons niet voor kunnen stellen.

Buiten dat beide boeken het eerste boek in een serie zijn, zijn het in mijn ogen ook boeken die gigantisch onderschat worden. Heb jij namelijk al wel eens van deze twee boeken gehoord? Zo niet dan kan je ze meteen op je verlanglijstje voor Sinterklaas of Kerstmis zetten.

Welke boeken zijn jouw persoonlijke favoriet?


Geef een reactie

CommentLuv badge