Als je hier van houdt dan mag je dit niet missen #4

Deze week in mijn als je hier van houdt dan mag je dit niet missen pots. De afgelopen weken heb ik het contemporary genre en het fantasy genre onder handen genomen. Nu is het tijd voor het new adult genre. Welke new adult aanraders zou jij altijd al willen hebben?

new adult aanraders

Ik ben begonnen met twee boeken die zich op de universiteit afspelen. Ik heb het over Makkelijk van Tammara Webber en Wacht op mij van Jennifer L. Armentrout. In deze twee boeken draait het verhaal voor een best wel groot deel om de universiteit.

Het studentenleven is in Makkelijk en Wacht op mij heel belangrijk. In Makkelijk heeft Jacqueline een verbogen relatie met haar bijlesleraar terwijl een jongen ook heel dichtbij komt. Terwijl Avery in Wacht op mij de leukste jongen van de universiteit voor zich wint. Twee verhalen die heel verschillend lijken maar wanneer je aan het lezen bent denk je toch wel dat ze op elkaar lijken.

Ik ga verder met het onderwerp verboden liefde. Hiervoor heb ik Stuk van jou van Sophie Jackson en Losing it van Cora Carmack. Ik kan niet zeggen dat ik een groot fan ben van Stuk van jou maar als je Losing it gelezen hebt dan moet je echt Stuk van jou ook lezen.

In Losing it ontmoet Bliss. Bliss heeft voor een keer een onenightstand gehad. Wanneer zij de volgende dag in de collegezaal komt blijkt de onenightstand haar nieuwe docent te zijn. Oepsie zal ik maar zeggen. Ondertussen in Stuk van jou gaat Kat lesgeven in de gevangenis. Vanaf het eerste moment wordt ze verliefd op een gevangene. Ik weet niet welke situatie ongemakkelijker is.

De categorie emotionele new adult boeken komt ook nog even aan bod. Tijdens het lezen van deze twee boeken moet je zeker weten zakdoekjes bij de hand hebben. Ik heb het hier over Onverminderd van Rebecca Yarros en November 9 van Colleen Hoover.

Dat Colleen Hoover emotionele new adult boeken schreef wist ik wel. Onlangs maakte ik kennis met Onverminderd. Vanaf het eerste hoofdstuk zat ik al met tranen in mijn ogen. Ember verloor haar vader. Vanaf dat moment stortte haar leven in elkaar. In November 9 ontmoeten Fallon en Ben elkaar. Ze zien elkaar maar op een dag in het jaar, dat is 9 november. Die ontmoeting is keer op keer zo emotioneel dat ik het gewoon niet droog houd!

In de laatste categorie new adult aanraders wil ik de aandacht geven aan twee Nederlandstalige new adults die ik gelezen heb. Ik praat over Het boek van Tess van Miriam Bruijstens en Hitte van Lis Lucassen.

De boeken zijn totaal verschillend. Zo gaf ik Het boek van Tess de eerste keer dat ik hem las 4 sterren en de meest recente keer krijg hij 5 sterren en kreeg Hitte slechts 3.5 ster. Ik prijs Het boek van Tess vaak genoeg maar hebben jullie wel eens van Hitte gehoord? In Hitte ontmoet Lynn Daan op vakantie. Deze vakantie liefde is niet helemaal wat je denkt dat het is. Het boek van Tess speelt geeft je ook een vakantiegevoel met de gedichten die erin staan.

heb jij nog new adult aanraders voor mij?


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge