Ik als uitgever tag

Omdat ik best wel veel Engelstalige boeken lees leek het me leuk om een keer zelf voor uitgever te spelen. Dat ik kan bepalen welke boeken er uitgegeven en vertaald gaan worden. Zo is de ik als uitgever tag geboren.

Op welk genre zou jij je focussen?

Er zijn twee genres dat ik veel lees, het fantasy genre en het contemporary genre. Ik zie deze twee genres los van het Young Adult genre, vandaar dat ik ze zo specifiek benoem. Maar alle boeken die ik zou uitgeven vallen binnen het Young Adult genre.

Ga je per titel of per auteur boeken publiceren?

Voor mij is het per boek of serie. Een auteur kan zomaar van genre veranderen en stel dat is zo afwijkend van de andere boeken die er zijn. Daarom zou ik per boek of per serie van een auteur kijken of ik die zou uitgeven.

Cover veranderen yay or nay?

Ligt aan de cover. Heel veel originele covers zijn zo ontzettend mooi om in de kast te hebben dat je alleen daarom niet aan de cover moet komen. Ik geef toe sommige covers zijn echt een ramp daar in tegen.Dus alleen covers veranderen wanneer dit nodig is.

Welke auteurs zou je sowieso willen uitgeven?

Marissa Meyer. Want haar boeken zijn keer op keer weer een feestje. Ik zou niet weten waarom ik je die niet zou willen uitgeven.
V.E. Schwab. Omdat A darker shade of magic en al zijn vervolgen zo ontzettend goed zijn dat ze niet onopgemerkt mogen blijven.
Alexandra Bracken. Want waarom niet? Ik hou van haar boeken.
Leigh Bardugo. Een van mijn favoriete fantasy auteurs mag niet ontbreken.
Morgan Matson. Morgan Matson is voor mij eigenlijk het begin van het contemporary genre. Dus waarom niet?
Jenny Han. Iedereen heeft die super schattige verhalen nodig. Die moeten verspreid worden.
Kasie West. Ook haar boeken zijn zo ontzettend schattig dat je ze niet mag missen.
Becky Abertalli. Een woord: liefde

Welke boeken zouden volgens jou absoluut vertaal moeten worden?

De Shades of Magic serie van V.E. Schwab. Want zo veel liefde voor deze epische fantasy serie.

Ik tag:

Laurie van Laurie’s bookshelf

Kirsten van Boek Wereld


Geef een reactie

CommentLuv badge