Armada

ArmadaAramanda
Geschreven door Ernest Cline
Uitgegeven door Q | 16 februari 2016
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 386
Goodreads
four-stars

Voor Zack Lightman is het een dag als alle andere. Hij zit tijdens een saaie les wiskunde uit het raam te staren als hij ineens een ufo langs ziet vliegen.
Hij denkt dat hij gek is geworden.
Als hij wat beter kijkt, weet hij wel zeker dat hij gek is geworden. Het ruimteschip ziet er namelijk precies zo uit als die van de kwaadaardige aliens in Armada, de game waar Zack zo verslaafd aan is dat hij op de zesde plek staat van de wereldranglijst.
Maar wat hij ziet blijkt allemaal echt te zijn. De aarde kan elk moment aangevallen worden door aliens. Zack kan het bijna niet geloven.
De wereld maakt zich op voor een verwoestende aanval. Zack en andere fanatieke spelers van Armada worden gevraagd om drones te besturen om te helpen de aarde te verdedigen. Het lot van de wereld ligt plots op de schouders van de nerds.

Na Ready Player One heeft Ernest Cline een plekje in mijn hart veroverd. Ik wil elk boek die hij geschreven heeft lezen. Zijn boeken hebben namelijk een ding gemeen, ze staan vol met nostalgie. Iets wat de oudere lezers onder ons heel erg zullen herkennen. Dat maakt voor mij de boeken van Ernest Cline zo leuk.

Zack is een normale jongen, behalve dat hij in de top 10 van beste spelers van het spel Armada is. Buiten dat is zijn leven normaal. Totdat hij een ruimteschip ziet. Op dat moment verandert zijn leven. Hij moet voor de aarde vechten, onze aarde beschermen tegen aliens. Zelfs voor mij klonk dit bizar! Vooral omdat Zack mee moet vechten. Ik zou zeggen dat Zack een beetje een betweter is, hij denkt wat dingen beter te weten. Maar ik kan best wel om hem lachen. Vooral als wat hij wil doen niet werkt.

Wat ik dan weer geweldig vind aan Ernest Cline is dat Armada niet een gewoon videospel is. Maar eentje die de mensen leert echte vliegtuigen en drones te besturen. Dit verklaart logischerwijs waarom Zack mee moet vechten, hij staat in de top 10 beste Armada spelers.

Ik vind Armada echt een heel tof boek. Ik was eigenlijk vanaf het begin al geboeid. Ik wist namelijk dat er iets heel erg leuks aan zat te komen. Maar Ernest Cline blijft mij verassen. Vooral vanaf het moment dat Zac op de militaire basis is. Dan blijven de verassingen maar komen. Nog niet over de spanning te spreken.

Ben je een fan van Science Fiction? Into aliens en andere niet bestaande dingen? Dan zeg ik maar een ding, ga Armada zo snel mogelijk lezen. Als je daar mee klaar bent dan kun je direct door met Ready Player One, die ik nog leuker vind dan Armada. Ik zeg doen!


Geef een reactie

CommentLuv badge