Bibliotheek der zielen

Bibliotheek der zielenBibliotheek der zielen
Geschreven door Ransom Riggs
Series: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine #3
Andere boeken in deze serie: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, Omhulde stad
Uitgegeven door Clavis | 18 januari 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 507
Goodreads
five-stars

Jacob Portman ontdekt een krachtige nieuwe gave. Maar nog voor hij die echt onder controle heeft, moet hij al op een reddingsmissie vertrekken. Samen met Emma Bloom, het meisje dat vuur kan maken met haar handen, en de pratende hond Addison probeert hij zijn bijzondere vrienden te redden uit een zwaarbewaakt fort.

Het drietal reist van hedendaags Londen naar Devil’s Acre, de ellendigste achterbuurt die Engeland ooit heeft gehad. En uitgerekend op deze afgrijselijke plek wordt de laatste strijd geleverd. De strijd die het lot bepaalt van de bijzondere kinderen én hun geliefde schoolhoofd mevrouw Peregrine.

Eindelijk is hij daar, Bibliotheek der zielen. Als ik ergens wel van hou is het om series af te sluiten. De geweldige schrijfstijl van Ransom Riggs maakt het echt een feestje om over te lezen. Aan de andere kant wil ik niet dat deze geweldige serie eindigt.

Het super spannende verhaal van Bibliotheek der zielen gaat eindelijk verder. Jacob en Emma zitten dus in het heden. Hoe geweldig is het dat die twee weer in het heden zijn. Maar als Emma er te lang blijft verandert ze naar haar ware leeftijd wat dus niet de bedoeling is. Gelukkig heeft Ransom Riggs hier iets leuks om gevonden. Ze reizen door verschillende werelden in verschillende tijden.

Wat ik nog leuker vond was Addison, de pratende hond. Er is dus een bijzondere hond in Bibliotheek der zielen gekomen die kan praten. Hij samen met Emma en Jacob reizen door de werelden heen. Jammer genoeg blijft de relatie tussen Jacob en Emma een klein beetje op de achtergrond. Maar dat maakt niet uit want er zijn zo veel leukere dingen die ik mij kan bedenken.

En dan heb je Caul nog. Stiekem geniet ik wel een klein beetje van onze bad guy. In de eerste twee boeken had ik gedacht dat de hollows de grootste slechterik waren. Totdat je kennis maakt met Caul. Hij wordt op een geweldige manier het verhaal in gegooid en zorgt voor veel leuke passages. Ik heb echt van hem genoten.

Eigenlijk had ik niet gewild dat de serie eindigt. Ransom Riggs kan fantastisch schrijven en ik heb zo ontzettend genoten van de wereld waarin de bijzodnere kinderen van mevrouw Peregrine zich af speelt. Ook al zijn het meerdere werelden ze dragen allemaal bij aan het verhaal. Om eerlijk te zijn heb ik best wel vrede met de manier waarop Ransom Riggs Bibliotheek der zielen afsluit.


One Comments

  • Vivian

    mei 7, 2016

    Ik vond dit wel echt een mooi einde, het einde zelf vond ik echt geweldig! Cryptische reactie dit haha.
    Vivian onlangs geplaatst…Gelezen en te lezen: meiMy Profile

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge