Black eyed susans

Black eyed susansBlack eyed susans
Geschreven door Julia Hearberlin
Uitgegeven door A.W. Bruna | 19 april 2016
Genres: Thriller
Pages: 352
Goodreads
five-stars

Op zestienjarige leeftijd werd Tessa Cartwright te midden van de stoffelijke overschotten van drie andere slachtoffers gevonden op een akker in Texas. Ze was op sterven na dood en had slechts een vage herinnering aan hoe ze daar was beland. Vanaf die dag stond zij te boek als de overlevende ‘Black-Eyed Susan’, de bijnaam van de slachtoffers van een seriemoordenaar die verwees naar de goudgele wildbloemen die welig tierden boven hun gemeenschappelijke graf. En het was Tessa’s getuigenisverklaring die de dader in de dodencel deed belanden. Althans, dat dacht ze…

Bijna twintig jaar later ontdekt Tessa tijdens een bitterkoude februarimaand onder het raam van haar slaapkamer een veld vers geplante, bloeiende Black-Eyed Susans.
De zaak wordt heropend en Tessa besluit de verdediging te helpen bij het onderzoek. Maar wat niemand weet, is dat het angstige, fragiele meisje dat Tessa was, een muur van geheimen om zich heen heeft gebouwd.

Toen ik zag waar Black eyed susans over ging had ik duizend en een gedachten over het verhaal. De een was nog gruwelijker dan de ander. Weet je wat het mooie is, ik ging na denken over de moorden die gepleegd waren en op welke manier. Maar wat ik niet wist is dat het verhaal nauwelijks zich focust op de moorden maar op andere dingen.

Het verhaal van Black eyed susans is verdeeld in drie delen. In het eerste deel leer je Tessa kennen. Je leest over Tessa vlak na de moorden, hoe zij met haar psychiater praat. Daarnaast lees je over de Tessa die in het heden leeft. Hoe haar verleden haar blijft achtervolgen. Het tweede deel focust zich nog steeds op Tessa in het heden, het deel van de hoorzitting is erbij gekomen. Dan heb je het derde deel nog, mijn favoriet dit is eigenlijk het resultaat van de afgelopen twee delen.

Vanaf de eerste pagina had ik eigenlijk al zoiets van I like it! Ik was namelijk ook al vanaf de eerste pagina geïnteresseerd in het verhaal. De voornaamste reden was om te weten te komen wat er daadwerkelijk bij de Black eyed susans moorden was gebeurd. Het was een echte page turner. Ongemerkt wordt de spanning vanaf de eerste bladzijde al opgebouwd. Hier kom je in het laatste deel van het verhaal wel achter.

Man wat heeft Black eyed susans een goed einde zeg! Ik was er echt verbaasd over. Ik zat met open mond te lezen en ik dacht wow. Het is wel een heftig einde, voor mij eigenlijk wel een goed en terecht einde. De manier waarop de ontknoping kwam was geweldig. Ik heb er van genoten!

Ik wil uitgeverij A.W. Bruna bedanken dat ik Black eyed susans mocht ontvangen.


3 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge