Bloggen en social media, wat te doen?

Zelf ben ik te vinden op Twitter, Facebook en Instagram namens mijn blog Jaike vs de boeken. Behalve op Twitter ben ik niet heel erg actief. Vandaag wil ik praten over het gebruik van social media en de toegevoegde waarde hiervan.

Social media hebben zeker een toegevoegde waarde voor je blog, boek of uitgeverij. Je bereikt hiermee een groter publiek dan wanneer je je post niet deelt. De mensen die dan ‘per ongeluk’ je bericht zien kun je dan ook bereiken.

Het grootste nadeel hiervan is dat het enorm veel tijd kost. Vooral wanneer je gebruik maakt van Instagram en Facebook. Je moet eerst foto’s maken en daarna nog een leuke caption bedenken. Ik geloof dat ik minimaal wel twee uur per dag aan social media besteed. Dit is voor mij heel veel tijd.

Maar ik merk zeker dat die twee uur niet voor niets zijn. Ik merk dat ik daarmee een groter publiek naar mijn blog trek. Meer mensen zien mijn blog voorbij komen en klikken op de links die ik her en der verspreid. Dan heb ik toch enigszins mijn doel bereikt niet waar?

Wat is in de eerste plaats mijn doel? Behalve dan de liefde voor lezen en boeken te verspreiden? Zo veel mogelijk volgers krijgen? Nee dat is het niet. Ik ging hierover nadenken en kwam tot de conclusie dat ik geen concreet doel had voor mijn social media accounts.

Wat ik verder ga doen met mijn social media? Ik ga mijn blogposts, recensies en andere artikelen onder de aandacht brengen. Een groter publiek creëren voor mijn blog en daarnaast liefde voor lezen en boeken verspreiden.

Wat doen jullie met social media?


Geef een reactie

CommentLuv badge