Boeken series die ik wil lezen

boeken series

Ik heb een obsessie met het verzamelen van boeken. Ik koop bijvoorbeeld graag hardcovers. En ik hou ervan om complete series in mijn kast te hebben. Daarnaast begint het wel te kriebelen. Ik wil aan een nieuwe serie beginnen. Maar aan welke boeken serie moet ik gaan beginnen?

Laat ik beginnen met de Cruel Beauty universe serie van Rosamund Hodge. Dit is een hervertelling van Beauty and the Beast dus Belle en het Beest. Ik ben sowieso al wel fan van dat soort boeken. Lees hieronder waar boek een Cruel Beauty over gaat.

Boeken seriesGraceling meets Beauty and the Beast in this sweeping fantasy about one girl’s journey to fulfill her destiny and the monster who gets in her way-by stealing her heart.Based on the classic fairy tale Beauty and the Beast, Cruel Beauty is a dazzling love story about our deepest desires and their power to change our destiny.Since birth, Nyx has been betrothed to the evil ruler of her kingdom-all because of a foolish bargain struck by her father. And since birth, she has been in training to kill him.With no choice but to fulfill her duty, Nyx resents her family for never trying to save her and hates herself for wanting to escape her fate. Still, on her seventeenth birthday, Nyx abandons everything she’s ever known to marry the all-powerful, immortal Ignifex. Her plan? Seduce him, destroy his enchanted castle, and break the nine-hundred-year-old curse he put on her people.But Ignifex is not at all what Nyx expected. The strangely charming lord beguiles her, and his castle—a shifting maze of magical rooms—enthralls her.As Nyx searches for a way to free her homeland by uncovering Ignifex’s secrets, she finds herself unwillingly drawn to him. Even if she could bring herself to love her sworn enemy, how can she refuse her duty to kill him? With time running out, Nyx must decide what is more important: the future of her kingdom, or the man she was never supposed to love.

Nog een Engelstalige, niet vertaalde serie. Dit keer namelijk The Diviners van Libba Bray. Dit is een historisch YA verhaal waar ik eigenlijk niet om heen kan. Ik hou van boeken met een historisch tintje. Lees hieronder waar boek een The Diviners over gaat

Boeken series

Evie O’Neill has been exiled from her boring old hometown and shipped off to the bustling streets of New York City—and she is pos-i-tute-ly ecstatic. It’s 1926, and New York is filled with speakeasies, Ziegfeld girls, and rakish pickpockets. The only catch is that she has to live with her uncle Will and his unhealthy obsession with the occult.

Evie worries he’ll discover her darkest secret: a supernatural power that has only brought her trouble so far. But when the police find a murdered girl branded with a cryptic symbol and Will is called to the scene, Evie realizes her gift could help catch a serial killer.

As Evie jumps headlong into a dance with a murderer, other stories unfold in the city that never sleeps. A young man named Memphis is caught between two worlds. A chorus girl named Theta is running from her past. A student named Jericho hides a shocking secret. And unknown to all, something dark and evil has awakened.

En als laatste wil ik weer overnieuw beginnen in De reiziger serie van Diana Gabaldon. Vorig jaar las ik boek een en twee. Toen ik een hoofdstuk uit deel drie las merkte ik al dat ik niet goed meer wist waar het verhaal over gaat. Maar ik ben zo blij dat ik hem weer mag herlezen. Liefde voor Jaimie. Lees hier waar deel een de reiziger over gaat.

boeken seriesDe achttiende eeuw, een wereld vol oorlog,romantiek en heldendaden, maar ook een tijd van grote ontdekkingen en onvergetelijke personages. Diana Gabaldon vertelt een verhaal vol passie en avonturen, dat inmiddels miljoenen lezers wereldwijd geboeid houdt. De indrukwekkende vertelkracht van Diana Gabaldon heeft inmiddels de harten gestolen van vele miljoenen lezers over de gehele wereld. In de Reiziger-cyclus vertelt ze het verhaal van de verpleegster Claire Randall die in het Schotland van de achttiende eeuw belandt en daar betrokken raakt bij de Schotse opstand tegen de Engelsen – en de liefde van haar leven ontmoet, de Hooglander James Fraser.

 

 

Welke serie willen jullie als eerste terug zien op Jaike vs de boeken? Laat het mij weten!


3 Comments

 • Saartje

  maart 8, 2016

  De reiziger serie zou ik ook graag lezen. Maar daar zijn volgens mij ondertussen al 8 boeken van en dat schrikt mij toch een beetje af. Ik vind de tv-serie wel goed. En Jaimie is geweldig!

  Reply
 • Story addict

  maart 8, 2016

  Naar de eerste serie ben ik ook benieuwd! Het grote voordeel van series vind ik soms ook een nadeel: extra veel leesplezier, maar dat neemt ook zoveel tijd in beslag. En ik ben niet iemand die na deel 1 ophoudt en met een ander boek begint (tenzij het echt giga-mega-tegenvalt, maar dat heb ik eigenlijk nog nooit gehad).
  Story addict onlangs geplaatst…[recensie] Neem een geit (Leven voor gevorderden) – Claudia de BreijMy Profile

  Reply
 • Rowan

  maart 8, 2016

  Ik wil ook zo ontzettend graag de Reiziger lezen! Ik hoor er alleen maar goede dingen over.
  Rowan onlangs geplaatst…De Koningin en de Favoriet – Kiera CassMy Profile

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge