Boekige kaarsen de makers vertellen

boekige kaarsen

Boekige kaarsen komen op in de markt zoals boekenblogs ook in opkomst zijn. De meeste boekige kaarsen zijn te bestellen via Etsy, zo ben ik er ook mee in aanraking gekomen. Vandaag wil ik meer vertellen over de opkomst van deze kaarsen en hoe twee makers hiervan over de kaarsen nadenken.

Ik heb contact gehad met Romy van Romemade candles. Deze shop ontdekte ik doordat vrienden van mij haar facebookpagina geliked hebben. Romy heeft het volgende te vertellen over waarom zij begonnen is met het maken van kaarsen.

Ik zal me eerst even voorstellen! Ik ben Romy, 19 jaar en studente aan de Universiteit van Amsterdam waar ik de opleiding Engelse Taal en Cultuur volg!
Ik ben dus erg geïnteresseerd in de Engelse taal en alles was daarbij komt kijken. Ik ben erg actief op Engelse social media zoals Tumblr en Instagram en vond daar het idee van ”Bookish Candles”.
Ik ben nooit echt geïnteresseerd geweest in geurkaarsen, maar wel in Bookish merch, dus wilde ik graag van die boekige geurkaarsen hebben! Helaas zijn de verzendkosten vanuit Amerika (waar veel boekige kaarsen gemaakt worden) erg duur, vaak zelfs duurder als de kaars zelf! In Nederland is dit concept nog niet erg populair en ik zag op andere social media dat veel meer mensen in Nederland dit vervelend vonden, dus besloot ik om zelf geurkaarsen te maken! Na maanden van uitproberen en experimenteren met verschillende methodes heb ik nu mijn eigen kaarsen hobbybedrijfje Romemade Candles!
Ik kan alleen maar zeggen dat ik het met Romy eens ben. De kaarsen worden aardig prijzig als je er nog minimaal €10 aan verzendkosten bovenop gooit. Ik heb van Romy de ACOMAF boxset gekocht, deze was €9,95 exclusief verzendkosten. De kaarsen ruiken super lekker en ze zien er super mooi uit. Als je, net als, twijfelt over een grote kaars is dit de perfecte uitkomst.
boekige kaarsen
Daarnaast sprak ik Renee van Fanwickcandles. Deze shop ontdekte ik via Instagram. Op Instagram zoek ik vaak op nieuwe kaarsenmakers. Ik vind het namelijk ontzettend leuk om foto’s van kaarsen in mijn tijdlijn voorbij te zien komen. Ik word er zo ontzettend vrolijk van. Ook Renee vertelt waarom zij begonnen is met het maken van kaarsen.
Ik had al wat boekige kaarsen voorbij zien komen en ik vond ze meteen geweldig, ondanks dat ik er toen geen besteld had. Mijn moeder kwam met het idee om kaarsen te maken met oude spullen die we nog hadden liggen. Toen ik eenmaal begon met het uitzoeken van geuren kreeg ik inspiratie om dit te blijven doen. Na Kerstmis besloot ik om de benodigdheden in huis te halen en het idee was geboren.
Ik heb helaas geen kaarsen van Fanwick Candles. De kaarsen zijn betaalbaar als je in de VS zou wonen. Maar helaas met de verzendkosten is het alles behalve een feestje om deze kaarsen te kopen. Ik vind ze er wel tof uit zien en hoop dat wanneer ik ooit in de VS ben ik er eentje mee kan nemen naar huis.
Wat vinden jullie van de mening van deze kaarsenmakers? En wat vinden jullie van boekige kaarsen in het algemeen?

4 Comments

 • Roos

  februari 26, 2017

  Ik zelf heb boeken kaarsen gekocht bij meraki candles via etsy. De kaarsen komen uit Schotland en ik vind de verzendkosten dan meevallen. Daarnaast zijn de kaarsen zo mooi en de geuren zijn erg sterk maar wel lekker

  Reply
  • jaike

   februari 26, 2017

   Daar heb ik er ook een van. Heb er alleen heel veel problemen mee gehad. Twee maanden na verzending kwam de kaars pas aan.

   Reply
 • Emmy

  februari 26, 2017

  Ik maak sinds kort ook kaarsen en daar ben ik ook mee begonnen omdat ik ze supertof vind, maar de verzendkosten veel te hoog.

  Reply
 • Inge

  februari 26, 2017

  Ik heb alleen een boekinge kaars van Emmy van Zon en Maan. Deze zat in de kerstboom van Celebrate Books. Ik vind het super knap om te zien hoe mensen deze kaarsjes kunnen maken! Ik heb deze kaars voor de sier staan in mijn boekenkast, maar wie weet ga ik hem later nog wel een keer opbranden 🙂
  Inge onlangs geplaatst…Recensie: CinderMy Profile

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge