Camp NaNoWriMo 2016

camp nanowrimo

Ik was in oktober vol goede moed begonnen aan NaNoWriMo 2015! Helaas kreeg ik het iets drukker dan verwacht door mijn toetsweek. Ik had eigenlijk al een heel verhaal geplot totdat dat er tussen kwam en ik nauwelijks inspiratie had voor het verhaal. Maar in april waag ik een nieuwe poging namelijk met camp NaNoWriMo. 

Wat heb ik tot nu toe gedaan? Ik ben als een idioot nog een keer het boek Schrijven Kreng! Van Lisette Jonkman gaan lezen, heb de belangrijkste punten op een rij gezet en ben toen verder gaan kijken.

Nu ik een idee heb voor hoe ik mijn personages en verhaal ga opbouwen ben ik op zoek gegaan naar inspiratie. Ik vind dat niet jij inspiratie vindt maar dat de inspiratie jou vindt. Klinkt heel poëtisch maar dat is het eigenlijk niet. Je kan zoeken, nadenken of wat dan ook maar daarmee hoef je geen goed idee te vinden. Haal inspiratie uit het dagelijks leven of dingen waar je over na gaat denken.

Met dat idee ben ik verder gegaan voor camp NaNoWriMo. Weheartit en Pinterest zijn mijn grote vrienden. Beide apps hebben de optie om een board te maken waar je foto’s kan opslaan. Om eerlijk te zijn ben ik daar op dit moment nog niet veel verder mee gekomen.

Waar ik iets mee wil gaan doen is een fantasy-achtige setting. Daar kan je namelijk heel veel mee doen en het is heel erg breed. Of een fantasy personage erin verwerken. Het wordt geen zware fantasy. En een sassy hoofdpersoon lijkt me ook wel wat. Zoiets als Emma Stone in Easy A. Aan de andere kant wil ik iets doen met een overheid die haar bevolking onderdrukt of iets met mensen die uit de wetenschap met elkaar gematched worden en dan moeten gaan trouwen. Die ideeën moet ik allemaal nog uitwerken.

Laat mij vooral weten wat jij graag terug ziet in boeken misschien kan ik daar nog wat mee! En voor iedereen die mee gaat doen aan camp NaNoWriMo heel veel succes en plezier!


One Comments

  • Vanessa

    maart 24, 2016

    Klinkt goed, veel schrijfplezier! 😀

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge