Carry On

Carry OnCarry On
Geschreven door Rainbow Rowell
Uitgegeven door Van Goor | 26 april 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 536
four-stars

Simon Snow wil gewoon relaxen en genieten van zijn laatste jaar op de Watford School of Magicks, maar iedereen valt hem lastig. Zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn beste vriend is een plaaggeest, en zijn mentor probeert hem in de bergen te verstoppen, waar hij misschien veilig zal zijn. Simon kan niet eens blij zijn met het feit dat zijn kamergenoot en oude rivaal spoorloos verdwenen is, omdat hij zich zorgen blijft maken over het kwaad. En er zijn spoken. En vampiers. En verschrikkelijke, duivelse dingen die proberen om Simon neer te halen. Als je 's werelds krachtigste magiër bent, kun je nooit even relaxen en genieten.

Nadat ik Fangirl uit las kon ik niet wachten totdat ik aan Carry On kon beginnen. Ook al waren de stukken van Simon Snow voor mij niet super, ik had toch enorm veel zin om in Carry On te beginnen. Juist omdat Carry On heel anders is dan alle andere boeken van Rainbow Rowell.

Het verhaal kwam vrij moeizaam op gang vind ik. Ik moest heel erg wennen aan de nieuwe personages. Vooral als je net Fangirl gelezen hebt dan is Carry On natuurlijk heel wat anders. Voor mijn gevoel is Carry On heel anders geschreven dan Fangirl. Na die omschakeling begon het een echte pageturner te worden, iets wat ik van Fangirl herken.

Ook duurde het vrij lang voordat er iets gebeurde. Vooral voor een fantasy verhaal duurde het allemaal vrij lang. Ik miste de spanning en actie in het eerste deel van het verhaal. Juist omdat de delen uit Fangirl super leuk en spannend waren. Maar wanneer er dan eindelijk iets aan zat te komen gebeurde er meerdere dingen op hetzelfde moment. Soms dacht ik wow zo veel tegelijkertijd.

De wisselende perspectieven hielpen daar aardig aan mee. In het begin hielpen ze het verhaal op gang te helpen terwijl ze in het laatste deel voor verwarring zorgde. Maar ik vond het heerlijk om niet alleen vanuit Simon’s perspectief te lezen. Vooral het perspectief van Baz was geweldig.

Ik had eigenlijk verwacht dat Simon Snow wat ouder zou zijn, zeker wel zeventien / achttien jaar oud. Ik was verrast toen ik aan het lezen was. Dit had ik namelijk niet verwacht. Net als Agatha, klinkt als een oude vrouwen naam namelijk.  Ik had verwacht dat zij een oude tovenaar zou zijn of iets dergelijks maar dat was ze dus totaal niet.

Ondanks alles heb ik enorm genoten van Carry On. Het is een heel apart verhaal maar Rainbow Rowell komt er ook nog mee weg! De relatie tussen Baz en Simon was echt iets unieks, iets wat je niet vaak tegen komt.


3 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge