Carve the mark

Carve the markCarve the mark
Geschreven door Veronica Roth
Series: Carve the mark #1
Uitgegeven door Van Goor | 17 januari 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 414
Goodreads
four-stars

In een sterrenstelsel verbonden door de Stroom, heeft iedereen een gave.

Cyra's gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als een tiran over hun planeet, Shotet. Ryzek misbruikt Cyra’s gave om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is veel meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt.

Wanneer Akos uit het naburige rijk Thuve als gevangene in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samengebracht door het lot moeten ze een allesbepalende keuze maken.

Veronica Roth is een van de auteurs die mij in het Young Adult heeft gesleept. Divergent was een van mijn eerste Young Adult boeken en ik was meteen verkocht. Zoveel jaar nadat Allegiant uitgekomen was het tijd voor een nieuw boek van Veronica Roth. Zo was het tijd voor Carve the mark.

Ontmoet Cyra. Cyra is de zus van de heerser van hun planeet. Ryzek gebruikt Cyra als martelwapen maar Cyra kan maar aan een ding denken: Akos. Vanaf het moment dat Ryzek Akos gevangen genomen heeft kan Cyra niet bij hem uit de buurt blijven.

Het begin van Carve the mark was alles behalve makkelijk. Veronica Roth doet een boek open met woorden die bij de wereld horen. Gelukkig was er een verklarende woordenlijst want anders had ik na 50 bladzijden gezegd ik stop ermee. Maar zo ver was ik op dat moment nog niet.

Maar goed dat ik niet gestopt ben. Nadat mijn stroeve kennismaking met deze wereld erop zat kreeg ik de indruk wat ik verwachtte te krijgen. De fijne schrijfstijl van Veronica Roth was terug. Daarnaast werd er niet omgekeken voor geweld, soms was dat wel een beetje storend maar over het algemeen voor mij was het geen probleem.

Ja ik heb genoten van Carve the mark. Ik heb veel negatieve recensies gelezen maar ik werd daardoor juist benieuwd. Zou het dan echt zo zijn voor mij? Of beleef ik het anders? Ik beleef het duidelijk anders en dat is geen probleem. Ik heb gewoon vertrouwen in het schrijfwerk van Veronica Roth.


One Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge