Cinder

CinderCinder
Geschreven door Marissa Meyer
Series: De lunar chronicles #1
Andere boeken in deze serie: Scarlet, Winter, Levana
Uitgegeven door Blossom Books | 20 januari 2017
Genres: Dystopian, Young Adult
Pages: 374
Goodreads
five-stars

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.

Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Cinder is gebaseerd op het sprookje van Assepoester en het eerste deel van The Lunar Chronicles.

Het was januari 2014 toen ik voor het eerst kennis maakte met de Lunar Chronicles. Ik kan het niet geloven dat het meer dan drie jaar geleden is dat ik voor het eerst kennis maakte met deze serie. Zoals je kan zien is drie jaar later de liefde nog niet voorbij.

Ontmoet Cinder. Ze is half cyborg half mens. Door een ongeluk zijn haar menselijke lichaamsdelen die niet meer te redden waren vervangen door mechanische onderdelen. Ik hou zo ontzetten veel van dit concept. Weet je waarom? Omdat ik wel hou van dit soort technische snufjes. Deze maken de wereld alleen maar beter. Dit geeft voor mij een futuristisch sfeertje aan het boek.

Het verhaal van Cinder vind ik super spannend. Prins Kai komt bij Cinder om zijn androide te laten maken. Maar wanneer deze klaar is begint zij te praten. Vanaf dat moment is een groot complot geopend. Tegelijkertijd lijdt Cinders stiefzus aan een super besmettelijke ziekte. En dat alles terwijl Cinders voogd ervoor kiest om haar op te geven als proefpersoon om een vaccin te vinden. Dit betekent de dood voor iedereen. Hoe kan dit nou niet spannend zijn?

Marissa Meyer weet haar boeken wel te schrijven. Cinder is heel aantrekkelijk geschreven. Als je er eenmaal in begint dat is er geen terug weg meer. Je raakt, voordat je het weet, verslaafd aan de Lunar Chronicles serie. Ik bewonder dit echt. Weinig auteurs krijgen dit maar voor elkaar. Weet je wat ik het allerleukste is? In Cinder wordt er gehint naar personages die later terug komen en dingen die er later gaan gebeuren. Maar daar hou ik mijn mond verder over.

Ben je op zoek naar een boek met leuke personages? Die dan ook nog eens super grappig zijn en waar je stiekem toch wel een oogje op krijgt, ja prins Kai! En dat het plot super spannend is. Oh en niet te vergeten dat dit een hervertelling van Assepoester is. Dan is Cinder je nieuwste verslaving.


Geef een reactie

CommentLuv badge