Cress

CressCress
Geschreven door Marissa Meyer
Series: The lunar chronicles #3
Andere boeken in deze serie: Alle sterren
Uitgegeven door Blossom Books | 20 maart 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 600
Goodreads
five-stars

Lukt het Cinder en Scarlet om nieuwe bondgenoten te vinden in de strijd tegen koningin Levana? Je leest het in dit derde deel van The Lunar Chronicles.

Cress zit al zeven jaar opgesloten in een satelliet met alleen haar netschermen als gezelschap. Ze wordt gedwongen voor koningin Levana te werken, maar haar loyaliteit ligt ergens anders…
Cinder, kapitein Thorne, Scarlet en Wolf zijn ondertussen op de vlucht. Ze zullen een plan moeten bedenken om te voorkomen dat koningin Levana ook op Aarde de macht overneemt. Kan Cress hen daar misschien bij helpen?

Als de poging om Cress te redden niet zo loopt als gepland, valt de groep uiteen. Cress is eindelijk vrij, maar betaalt daarvoor een hoge prijs. Ondertussen is koningin Levana vastbesloten niets of niemand tussen haar geplande huwelijk met keizer Kai te laten komen – zeker geen ontsnapt cyborgmeisje.

Cress, Scarlet en Cinder hadden misschien niet gedacht dat ze ooit de wereld zouden moeten redden, maar het lot van de Aarde ligt nu toch echt in hun handen.

Nadat ik Scarlet, mijn minst favoriete deel uit de serie, uit had was ik zo blij. Eindelijk kon ik verder in Cress. Mijn harde werk, als je het zo kan noemen wordt nu eindelijk beloond, ik word beloond met een goed boek. Even serieus Cress is samen met Winter mijn favoriete boek in The Lunar Chronicles serie.

Cinder en haar groep proberen de hacker Cress uit haar satelliet te bevrijden. Maar niet alles gaat even makkelijk. Cress is vrij maar in ruil daarvoor heeft Scarlet haar vrijheid moeten opgeven. Cinder, Kai, Thorne en nieuwe aanwinst Cress geven niet op.

Ik vind de momenten dat Levana achter Cinder aan zit geweldig. Die spanning wanneer ze worden achtervolgd. Snel wegduiken anders zien de Lunars je. Echt geweldig, vooral omdat die spanning ook voelbaar is wanneer je aan het lezen bent.

Weet je wat me nu eigenlijk pas opviel? Hoe geweldig Thorne eigenlijk is. Zijn sassy comments op echt werkelijk alles maken het nog leuker. Ik kan eigenlijk altijd wel om hem lachen als hij iets zegt. Het is een goede aanvulling op de bonte club die Cinder bij elkaar geraapt heeft.

Cress is dik. Cress is zwaar. Maar dat had ik er allemaal voor over. Vooral omdat Winter nog dikker en zwaarder is. Maar wanneer je eenmaal begonnen bent met lezen dan merk je er zeer weinig nog maar van. Cress leest zo ontzettend snel dat je niet eens door hebt dat het boek 600 pagina’s dik is. Voordat je het weet is het boek namelijk alweer uit.

Maar wanneer Cress dan uit is verlang ik weer terug naar deze geweldige serie. Gelukkig staat er nog een boek op mij te wachten. Winter is coming jongens! Het is tijd om deze pil aan te pakken en The Lunar Chronicles uit te gaan lezen.


Geef een reactie

CommentLuv badge