Crown of midnight

Crown of midnightDe donkere kroon
Geschreven door Sarah J. Maas
Series: Throne of Glass #2
Andere boeken in deze serie: Throne of Glass, Heir of fire, Queen of Shadows, Empire of Storms
Uitgegeven door Bloomsbury | 27 augustus 2013
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 418
Goodreads
five-stars

"A line that should never be crossed is about to be breached.

It puts this entire castle in jeopardy—and the life of your friend."

From the throne of glass rules a king with a fist of iron and a soul as black as pitch. Assassin Celaena Sardothien won a brutal contest to become his Champion. Yet Celaena is far from loyal to the crown. She hides her secret vigilantly; she knows that the man she serves is bent on evil.

Keeping up the deadly charade becomes increasingly difficult when Celaena realizes she is not the only one seeking justice. As she tries to untangle the mysteries buried deep within the glass castle, her closest relationships suffer. It seems no one is above questioning her allegiances—not the Crown Prince Dorian; not Chaol, the Captain of the Guard; not even her best friend, Nehemia, a foreign princess with a rebel heart.

Then one terrible night, the secrets they have all been keeping lead to an unspeakable tragedy. As Celaena's world shatters, she will be forced to give up the very thing most precious to her and decide once and for all where her true loyalties lie... and whom she is ultimately willing to fight for.

Na Throne of Glass kon ik echt niet wachten tot ik in Crown of midnight kon beginnen. De wereld die Sarah J. Maas gemaakt heeft schreeuwde er gewoon om om gelezen te worden. Crown of midnight is zeker niet het leukste boek in de serie maar zeker een goed tweede boek in de serie.

Celaena is nu de kampioen van de Koning van Ardalan. Zij moet mensen vermoorden die volgens de koning een opstand aan het beginnen zij. De rebellen geloven erin dat Aelin, de koningin van Terassen nog leeft en ze willen haar op de troon krijgen.  De plot van Crown of midnight klinkt al super tof! Ik was eigenlijk vanaf het eerste moment al geïnteresseerd. Hoor dit dan, het zegt al genoeg. De badass Celaena is weer terug en leuker dan ooit.

Het lijkt alsof Celaena en Nehemia steeds betere vrienden worden. Yes deze vriendschap vind ik de leukste in de boeken tot nu toe. Nehemia is prinses van Eyllwe en ze is in Adarlan om meer te leren over de taal. In Throne of Glass zagen wij ook al de vriendschap ontstaan. Ik ben blij dat dit door gaat.

De leukste momenten uit het hele verhaal was toen Celaena buiten het kasteel was. Ze is hier zowel met Dorian als met Chaol gezien.  Dit is voor ons een hele nieuwe wereld en ik geniet van elk moment dat we er zijn. En dan is er Archer Finn nog, een man die Celaena eigenlijk moet vermoorden. Hij krijgt twee opties hij levert Celaena informatie en verdwijnt of Celaena vermoord hem. Archer Finn is een zo’n personage waarvan ik niet weet wat ik ervan moet denken.

Alle momenten dat Chaol en Celaena samen zijn zijn geweldig. Voor mij zij hun echt mijn OTP van de hele serie. De donkere kroon voldeed aan mijn behoefte om die twee samen te zien. Kan ik meer krijgen? Ik wil zo graag meer zien van Chaol en Celaena.

Dit einde was echt gestoord. Ik ga niet in op de details maar oh mijn god. Ik kan niet wachten tot er meer komt. Maar vooral wil ik meer weten over wat Chaol ontdekt heeft en of dit natuurlijk waar is. Het is duidelijk een must om door te lezen dus.


Geef een reactie

CommentLuv badge