Dans van Schaduwen

Dans van SchaduwenDans van Schaduwen
Geschreven door Yelena Black
Series: Dance of shadows #1
Andere boeken in deze serie: Dans van vlammen
Uitgegeven door Moon | 15 april 2016
Genres: Thriller, Young Adult
Pages: 320
Goodreads
three-stars

Dansen met iemand draait om vertrouwen. Mooi en intiem; dichtbij genoeg om de hartslag van de ander te voelen. Maar voor Vanessa is dansen dodelijk - wie kan ze nog vertrouwen?

Vanessa danst op een exclusieve balletacademie - dezelfde academie waar haar oudere zus Margaret naartoe ging voordat ze op mysterieuze wijze verdween. Nu is Vanessa vastbesloten om te achterhalen wat er met haar zus is gebeurd.

Al snel trekt ze de aandacht van drie mannen: de superknappe Zep, de geheimzinnige Justin en de charmante balletmeester Josef. Wanneer Josef haar vraagt voor de hoofdrol in De Vuurvogel, heeft Vanessa geen idee van het gevaar dat voor haar ligt en de krachten die op het punt staan te worden ontketend.

Ik werd zo ontzettend blij toen ik zag dat uitgeverij Moon een boek over ballet ging uitbrengen. Secret fact: ik heb tot mijn twaalfde onder ballet gezeten, toen verruilde ik de sport voor volleybal. Als ik alleen naar de cover zou kijken dan zou ik het boek al vijf sterren geven. Voor Dans van Schaduwen is het spijtig dat ook de inhoud meetelt.

Het concept van Dans van Schaduwen klinkt ontzettend spannend en leuk. Een wereld waarin dans en een mysterie samen komen klinkt wel als een boek voor mij. Eentje die ik bijzonder leuk zou gaan vinden. Helaas vond ik alleen de laatste vijftig bladzijden spannend. Vanaf het moment dat alle elementen samen kwamen en alles op zijn plaats viel. Ik vond sommige dingen nog al ver gezocht.

Het ging ook fout bij Vanessa. Ik heb persoonlijk een ontzettende hekel aan die naam. Ik vind het gewoon geen leuke naam. Laat staan wanneer de personage die erbij hoort ook nog niet leuk is. Say what! Ik vind Vanessa eigenlijk alles behalve sympathiek. Ze is constant bezig met het leven van iemand anders en daarnaast is ze best wel naïef. Niet echt materiaal voor een leuk personage dus.

Dans van Schaduwen laat wel de harde wereld van de ballet duidelijk zien. Je ziet hoe moeilijk het is om voor Vanessa goed te presteren op het gebied van school en dans. Je ziet duidelijk dat zij het er moeilijk mee heeft. Dans van Schaduwen is een goede weerspiegeling van de werkelijkheid. Iets wat ik dan wel weer waardeer.

In het begin van Dans van Schaduwen was ik eigenlijk al een klein beetje verslaafd. Ik wilde eigenlijk alleen maar weten wat er met de zus van Vanessa gebeurt is. Op een moment dacht ik dat Vanessa ook zou verdwijnen maar dat leek me zeer onwaarschijnlijk omdat ik nog niet eens over de helft van het verhaal was. Dit hele mysterie gebeuren hield mij heel erg bezig. Ik kan zeggen dat ik zelfs een beetje verslaafd werd. Het verhaal is op dat gebied zo goed geschreven dat je maar door blijft lezen.


One Comments

  • Story addict

    oktober 15, 2016

    Klinkt spannend maar ook frustrerend tegelijk. Vind het altijd jammer als je zo lang moet wachten op een beetje spanning (vaak dat waarvoor je het boek toch bent begonnen). Typisch gevalletje van ‘had meer ingezeten’ dus. Jammer wel 🙁
    Story addict onlangs geplaatst…[Recensie] Don’t breatheMy Profile

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge