Dans van vlammen

Dans van vlammenDans van vlammen
Geschreven door Yelena Black
Series: Dance of shadows #2
Andere boeken in deze serie: Dans van Schaduwen
Uitgegeven door Moon | 22 maart 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 27
Goodreads
three-stars

Vanessa is een van de gelukkigen die voor de Royal Court Ballet Company auditie mag doen. Deze droom wordt een nachtmerrie wanneer Vanessa bedreigd wordt door de Lyric Elite: zij geven haar de opdracht om de wedstrijd te winnen en de Royal Court Ballet Company te infiltreren om een duister genootschap op te sporen. Vanessa danst alsof haar leven ervan afhangt, maar niet voor de Lyric Elite. Ze danst om haar vermiste zus Margaret weer terug te vinden.

Nadat ik Dans van schaduwen uit had kon ik het gewoon weg niet weerstaan om Dans van vlammen  te gaan lezen. Dans van schaduwen had zo’n einde waardoor je niet anders kon dan nieuwsgierig zijn naar het vervolg. Ik kan alleen maar zeggen dat ik deel twee leuker en spannender vond dan deel een.

In Dans van vlammen  gaat het verhaal van Vanessa verder. Ze treed in de voetsporen van haar vermiste zus. Ze mag auditie doen voor het Royal Court Ballet Company in Londen. Samen met haar moeder en Justin gaat ze de audities door. Totdat Vanessa wordt benaderd voor een duistere missie.

Het donkere randje dat Dans van schaduwen had is weer dubbel en dwars terug. Dat is waarom Dans van vlammen  mij zo aantrok om te gaan lezen. Ik wilde meer weten over de theorieën die erachter zaten. Maar vooral over de verdwijning van de zus van Vanessa. Op al die vragen heb ik gelukkig antwoord gekregen. Daarom was het lezen Dans van vlammen  zo bevredigend.

Maar helaas ervaarde in Dans van vlammen als vrij langzaam geschreven. Het verhaal interesseerde me wel, maar er kwamen zo veel dingen bij kijken dat ik de focus al vrij snel verloor. Dit is jammer omdat het verhaal juist super spannend verteld kan worden. Ik werd alweer teleurgesteld.

Ik had op een manier meer verwacht van Dans van vlammen. Natuurlijk staat het ballet centraal. Oh ik kan alleen maar een voorstelling maken van hoe het eruit zou hebben gezien. Maar voor de rest is er niet heel veel waar het verhaal zich op focust. Het is jammer.


Geef een reactie

CommentLuv badge