De afstand tussen jou en mij

De afstand tussen jou en mijDe afstand tussen jou en mij
Geschreven door Marina Gessner
Uitgegeven door Blossom Books | 13 april 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 320
Goodreads
four-half-stars

McKenna heeft alles voor elkaar: goede cijfers, een leuk vriendje en een toelating voor de universiteit op zak. Maar dat is niet wat ze wil. McKenna is van plan om de universiteit een jaar uit te stellen en samen met haar beste vriendin Courtney de Appalachian Trail te gaan lopen. 3500 kilometer door de wildernis van een van de noordelijkste staten van Amerika naar het zuiden, met alleen een backpack op haar rug. Als Courtney op het laatste moment afzegt, besluit McKenna de maandenlange tocht stiekem in haar eentje af te leggen.

Als McKenna onderweg de charismatische, mysterieuze Sam tegenkomt en besluit hem van het verharde pad af te volgen, wordt haar reis opeens veel gevaarlijker – zo gevaarlijk dat McKenna moet vechten voor zowel haar leven als dat van hem.

Voor een van de buddy reads van deze maand is er gekozen om De afstand tussen jou en mij te gaan lezen. Ik had het boek al enige tijd (ongelezen) in mijn kast staan. Dus het was eigenlijk niet zo eens een heel erg slecht idee om hem te gaan lezen.

In De afstand tussen jou en mij leer je McKenna kennen. Voor mij is ze vanaf het begin al een enorm sterke vrouw. Mckenna wil de Appalachian Trail lopen, dit is een wandeltocht over het gebergte de Appalachian in het oosten van de Verenigde Staten.Maar McKenna loopt hem omgekeerd, ze begint in Maine en eindigt in Georgia, deze tocht is nog zwaarder dan de andere kant op.

Mag ik beginnen met het feit dat ik het ontzettend veel respect heb voor iedereen die de Appalachian Trail gelopen heeft. Zelf ben ik niet heel erg een type dat van wandelen houdt, ben meer een persoon die gaat fietsen namelijk. Maar door De afstand tussen jou en mij had ik ook zin om te gaan wandelen. Zo veel invloed heeft De afstand tussen jou en mij al op mij gehad.

Vanaf de eerste bladzijde was ik eigenlijk al geboeid. De afstand tussen jou en mij was lekker vlot geschreven en omdat je in het verhaal bijna alleen maar McKenna tegen komt hoef je weinig moeite te doen om alle personages uit je hoofd te gaan leren. Onderweg komen we Sam tegen. Sam is een jongen met een heel speciaal maar heftig verhaal. Ik heb zeker wat tranen gelaten om Sam. Voor mij heeft hij het boek nog specialer gemaakt.

De afstand tussen jou en mij is echt een van de tofste boeken die ik heb gelezen wat betreft het reizen. Ondanks alle hoogte – en dieptepunten die McKenna meegemaakt heeft ben ik echt van het verhaal gaan houden. De afstand tussen jou en mij heeft niet alleen een speciaal plekje in mijn boekenkast maar ook in mijn hart.


Geef een reactie

CommentLuv badge