De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

De bijzondere kinderen van mevrouw PeregrineDe bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine
Geschreven door Ransom Riggs
Series: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine #1
Andere boeken in deze serie: Omhulde stad, Bibliotheek der zielen
Uitgegeven door Clavis | 30 maart 2012
Genres: Young Adult, Fantasy
Pages: 383
Goodreads
four-stars

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto's. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto's van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven ...

Wanneer Jacob zijn opa verliest verandert zijn wereld. Jacob’s opa had vreemde foto’s en op de dag dat hij stierf had hij het over monsters. Samen met zijn vader gaat Jacob naar Wales om achter de waarheid achter de foto’s te komen.

Je hebt altijd van die boeken waarvan je denkt WAUW. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine is daar een van. WAUW wat een verhaal. Het is wel zo’n verhaal waar je van moet houden.

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine begint dus met de dood van de opa van Jacob. Hij had Jacob de foto’s achtergelaten, die foto’s zag Jacob toen hij jonger was, hij geloofde in de sprookjes die hem verteld werden. Maar toen hij ouder werd geloofde Jacob er niet meer in en hij zag de foto’s niet meer. Tot op de dood van zijn opa, toen besefte Jacob dat het best wel eens de waarheid kan zijn. Dus samen met zijn vader gaat Jacob naar Wales. Naar het eiland op zoek naar de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. En dan begint het verhaal pas echt. Alles wat daarvoor gebeurde was een inleiding voor het echte verhaal.

De manier waarop Ransom Riggs de foto’s heeft gebruikt om het verhaal te versterken is fantastisch. Ik heb met kippenvel zitten lezen. De manier waarop Ransom Riggs de bijzondere kinderen gemaakt heeft is speciaal. Ik ben van ze gaan houden. Ik hou van Emma, zij is toch wel mijn favoriet, van alle bijzondere kinderen.

Ik wil eigenlijk niet te veel over het verhaal vertellen, voornamelijk omdat ik wil dat jullie het zelf ontdekken. En zelf die magie voelen die ik voelde toen ik hem voor de  eerste keer las. Ik merkte zelf dat ik in het begin wel moeite had met de schrijfstijl, maar het hele verhaal wordt steeds beter!


Geef een reactie

CommentLuv badge