De boekblogger geeft toe…

de boekblogger geeft toe

Bij Paperfury zag ik dit artikel voorbij komen. Hierin geeft Cait toe wat zij doet bij het boekbloggen. Het leek mij wel leuk om te laten zien wat ik eigenlijk allemaal doe achter de schermen zonder dat jullie er iets van merken.

de boekblogger geeft toe

Ik raak te snel afgeleid

Ja ik doe er zeker wel een paar uur over om een tekst van 500 woorden te typen en na te kijken. Als ik iets zie wat mijn aandacht trekt dan ben ik verloren. Zit er een vogel op het dak naast mijn kamer dan kijk ik. Zie ik mensen lopen? Dan is mijn aandacht ook verloren. Zelfs tijdens het schrijven van recensies raak ik afgeleid door boeken. Het komt vaak voor dat ik dan weer ga lezen.

de boekblogger geeft toe

Ik ben chaotisch

Oh is dat niet helemaal wat je verwachtte? Ha dan ken je mij nog niet goed genoeg, of ik praat er gewoon niet over dat kan natuurlijk ook. Ik ben de grootste chaoot die ik ken namelijk. Soms zijn mijn gedachten zo ongeorganiseerd dat ik geen normale Nederlandse zinnen meer eruit kan laten komen. Dat betekent voor mij alleen maar dat ik met te veel dingen tegelijkertijd bezig ben.

de boekblogger geeft toe

Buiten het bloggen om doe ik weinig met boeken

Ha heb ik je weer tuk. Ik ben niet iemand die ervoor gaat studeren om straks haar hele leven omringd te worden door boeken. Het is ook niet mijn droom om fulltime te gaan bloggen. In tegenstelling tot veel boekbloggers van wie dit wel zijn of haar droom is. Het is gewoon niet weggelegd voor mij om dit mijn hele leven te gaan doen. Ik vind het leuk maar dan als hobby en niks meer.

de boekblogger geeft toe

Social media vind ik eigenlijk helemaal niet leuk

Ja dat lees je goed. Ik vind social media echt een tijdverspilling. Tenzij je whatsapp meerekent want dat gebruik ik wel. Ik gebruik social media eigenlijk alleen om mijn volgers up to date te houden. Zelf vind ik dit belangrijk om te doen. Ik kijk dan zelf meestal nog even rond wat er allemaal gaande is. Maar mij zie je eigenlijk niet uit mijzelf op Facebook kijken. Waar ik dan wel weer wat mee doe is Snapchat en alleen maar om persoonlijke redenen. Gebruik het eigenlijk om korte berichten naar familie en vrienden te sturen.

de boekblogger geeft toe

Ik ben soms iets te enthousiast

Ik probeer mijn recensies altijd niet te lang te maken maar ook niet te kort. Ik wil niet meer dan 1000 woorden maximaal aan een recensie wijden. Zelf vind ik een recensie van 600 woorden al te lang om te lezen. Ik lees dan vluchtig over de recensie heen en kijk wat er in staat. De eerste proef van mijn recensie over A torch against te night. Ik twijfelde of ik de recensie in tweeën wilde delen. Ik heb uiteindelijk een hoop geschrapt om tot 577 woorden totaal te komen. Misschien dat ik binnenkort ga experimenteren met recensies over de 1000 woorden. Laat vooral weten wat jullie daarvan denken.

Ik vraag Zwartraafje om hetzelfde te doen. Ik hoop dat jij dit weer door geeft aan een andere blogger Liesbet. Ik ben heel nieuwsgierig naar jou antwoorden namelijk.


2 Comments

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  december 7, 2016

  Mijn recensies zitten ook altijd rond de 600 woorden, want over de 1000 wordt al snel te lang gevonden door bloglezers. Je woordaantal vind ik tot nu toe juist erg prettig! 🙂
  Joost (NerdyGeekyFanboy) onlangs geplaatst…Recensie: Avatar The Last Airbender LegacyMy Profile

  Reply
 • zwartraafje

  december 7, 2016

  Ik loop nog wat achter met mijn blogfeed vandaar de late reactie. Dankjewel voor de tag Jaike. Ik probeer er binnenkort zeker werk van te maken alleen kan het nog even duren vooraleer hij online komt vermits er al enkele tags in de wachtrij staan. Maar ik ga hem zeker invullen en vervolgens iemand anders aantikken.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Maandelijks een pakje #3My Profile

  Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge