De edele

De edeleDe edele
Geschreven door Taran Matharu
Series: Summoner #2
Andere boeken in deze serie: De nieuweling
Uitgegeven door Van Goor | november 2017
Pages: 368
Goodreads
three-half-stars

Er is een jaar voorbij gegaan sinds het toernooi.
Fletcher en Ignatius zitten opgesloten in de kerkers van Pelt. Nu zullen ze worden berecht door de Inquisitie, een machtig instituut waarvan het bestuur niet het beste met Fletcher voor heeft.
Het proces wordt verstoord door geesten uit het verleden, die schokkende onthullingen doen over Fletchers afkomst, maar hij heeft weinig tijd om erbij stil te staan. De afgestudeerden van de Vocans Academie worden diep de jungle van de orks in gestuurd, om een gevaarlijke missie te voltooien voor de koning en zijn Raad. Als ze falen, zullen de legers van de orks machtiger worden dan ooit.
Met zijn vrienden Othella en Sylva aan zijn zijde, moet Fletcher zich een weg vechten naar het hart van Orkdom om Hominum van de ondergang te redden, al wordt het zijn dood.

Als ik eerlijk ben vond ik De Nieuweling hartstikke tof. Ik wilde eigenlijk meteen doorlezen maar ik had De edele op dat moment niet tot mijn beschikking. Totdat ik hem bij de bibliotheek zag liggen. Ik hoefde er niet over na te denken en nam het boek meteen mee naar huis.

De edele start een jaar na het einde van De Nieuweling. Dit betekent dat Fletcher al een jaar vast zit. Maar nu is het tijd voor zijn rechtszaak en het is zeer onwaarschijnlijk dat Fletcher dit gaat winnen. Maar dat is niet het ergste. Hij leert dingen die hij nog niet wist over zichzelf en voordat hij het weet zit Fletcher in ork gebied een belangrijke missie te volbrengen.

De edele is eigenlijk helemaal niet zoals De nieuweling was. Ik had gehoopt op veel actie, maar dat liet op zich wachten. Om eerlijk te zijn vond ik het proces rond Fletcher veel te lang duren. Hierdoor verloor ik mijn aandacht en voelde het best langdradig aan.

Maar het iets wat saaie begin is niet voor niets geweest. Gelukkig voegde het ook daadwerkelijk iets toe aan het verhaal.

Tegen de tijd dat de gevaarlijke missie was begonnen begon het pas interessant te worden. Toen voelde ik de toffe schrijfstijl van Taran Matharu weer, dat is wat ik in het begin al had willen voelen. Voor dat ik het wist had ik het boek uit en nu wil ik alleen maar meer.


Geef een reactie

CommentLuv badge