De erfenis van Richard Grenville

De erfenis van Richard GrenvilleDe erfenis van Richard Grenville
Geschreven door Natalie Koch
Series: De verborgen universiteit #1
Uitgegeven door Q | 25 september 2011
Genres: Fantasy
Pages: 663
Goodreads
three-stars

In Het levende labyrint vermoedt Alexa dat er meer aan de hand is met de manier waarop haar vader om het leven kwam. Terwijl ze aan een nieuw semester op Untreaceable University begint en de intrigerende Marty ontmoet, probeert ze te achterhalen wat haar vader in de laatste maanden van zijn leven heeft gedaan. Als ze ontdekt dat hij en zijn zus betrokken waren bij een topgeheim onderzoek naar een zeventiende-eeuws manuscript over destructieve magische muziek, roept ze het onheil over zichzelf af; ze moet opboksen tegen krachten die uit alle macht willen voorkomen dat de waarheid uitkomt. Die waarheid zal gruwelijker zijn dan ze zich kan voorstellen. Uiteindelijk komt ze voor een keuze te staan die niet alleen haar eigen leven in gevaar brengt, maar ook de levens van haar beste vrienden kan verwoesten.

Alexa gaat studeren in Engeland. Daar komt ze een jeugdvriend, Sander tegen. Ze leert dat de universiteit waar ze eigenlijk heen zou gaan anders is dan beschreven is. Samen met Sander gaat Alexa het avontuur aan.

Is het raar als ik zeg dat de erfenis van Richard Grenville mij deed denken aan Harry Potter. Toen ik Harry Potter las had ik ook gemengde gevoelens, dat heb ik bij de erfenis van Richard Grenville ook.

Alexa gaat dus naar Engeland studeren. Wat ze niet weet is dat Alexa op een zekere manier speciaal is. Zij kan magie gebruiken. Klinkt dat niet geweldig? Ze gaat de Untracable University. Ik vind het eigenlijk wel leuk om te lezen hoe Alexa al die nieuwe ervaringen beleefd.

De erfenis van Richard Grenville begint heel langzaam. In de eerste driehonderd bladzijden gebeurt er eigenlijk niks. Het is dat Alexa kennis maakt met de nieuwe wereld en mensen waar ze haar tijd op de universiteit mee gaat doorbrengen. Heel moeizaam kwamen de actie en spanning op gang. Het duurt even maar dan heb je ook wat. Toen alles eindelijk een beetje op gang was gekomen was het verhaal veel leuker dan het eerst was.

Alexa heeft haar vader eigenlijk nooit gekend. Haar moeder wou haar er ook niks over vertellen. Op de universiteit leert ze dat haar vader ook een student was. Dit was wel een van de leukere dingen in de erfenis van Richard Grenville. Je gaat samen met Alexa op zoek naar haar vader en naar zijn identiteit. Ik hoop eigenlijk dat de volgende boeken hier mee door gaan.


One Comments

  • Yolande

    februari 4, 2016

    Dat is een behoorlijk dit boek zeg, 600 pagina’s! Toch klinkt het wel leuk. Ik weet alleen niet of ik hem wil gaan lezen, want de lengte van het boek schrikt me een beetje af.

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge