De erfgaven

De erfgavenDe erfgaven
Geschreven door Pittacus Lore
Series: Lorien Legacy Lost Files #1
Uitgegeven door A.W. Bruna | 7 april 2016
Genres: Science fiction, Young Adult
Pages: 232
Goodreads
four-stars

Dit boek bevat de 3 novellen:

* Zes - Het begin
* De erfenis van Negen
* Vergeten verhalen

Zes - Het begin
Voordat Nummer Een en Nummer Twee gedood werden en vóór Paradise, Ohio, reisde Zes door Texas met haar Cêpaan Katarina. Wat daar gebeurde, zou haar leven veranderen.

De erfenis van Negen
Toen Negen door Nummer Vier werd bevrijd uit zijn cel, was hij wild, gevaarlijk en klaar om te vechten. In De Erfgaven lees je hoe Negen was voor hij werd gevangen en kom je alles te weten over zijn dramatische ontsnapping en zijn jacht op de Mogadoren.

Vergeten verhalen
Vóór Nummer Vier, waren er Nummer Een, Twee en Drie. Tot nu toe wisten we alleen nog dat de Mogadoren Nummer Een in Maleisië te pakken kregen, Nummer Twee in Engeland en Nummer Drie in Kenia. Maar je staat op het punt meer te weten te komen.
Lees het ware verhaal achter de omgekomen leden van de Garde. Voor ze werden vermoord door de Mogadoren, waren ze slechts kinderen op een vreemde planeet die Aarde heet. Ze ontdekten hun Erfgaven en hielden zich schuil…

Het is weer een tijdje geleden dat ik de Lorien Legacy serie uit heb gelezen. Snik snik ik kan er nog steeds om huilen dat de serie nu echt over is. Maar gelukkig is er meer. The lost files hoort bij de Lorien Legacy serie en bevatten novella’s over de personages die je eerder hebt leren kennen.

Voor mij was De erfgaven een stap terug. Ik heb immers de hele serie al gelezen. De erfgaven gaat namelijk voor een groot deel over hoe de erfgaven bij de Loriërs ontwikkelen en zich tot uiting brengen. Het is geweldig om The lost files na de complete serie gelezen te hebben. Het is fijn om weer terug te zijn bij mijn geliefde personages.  Ik heb ze namelijk enorm gemist.

De erfgaven zijn net zo prettig geschreven als de Lorien Legacy serie. De tweede novella vond ik minder leuk dan de eerste en de laatste. Ik kijk er enorm naar uit als de andere novella’s ook vertaald gaan worden. Het is een goede aanvulling voor de serie.

Zes – Het begin
Ik weet niet hoe blij ik was toen het verhaal startte met zes. Zes is immers een van mijn favoriete personages uit de Lorien Legacy serie. Ik was ontzettend nieuwsgierig naar de manier waarop zij geworden is zoals zij is. De manier waarop wij, als lezer, dat ontdekken is meer dan leuk.

Het verhaal van Zes is ook meteen het leukste verhaal uit deze bundel. Niet alleen omdat Zes mijn favoriet is maar ook omdat je al vrij weinig over haar weet. Het is een verrijking voor ons als lezer. Deze novella voegt heel veel toe aan het verhaal.

De erfenis van Negen
Weet je nog toen John Negen uit de cel bij de Mogadoren red? Hij was toen een compleet ander persoon dan ervoor. De erfenis van Negen beschrijft dat allemaal. In de serie heb ik niet echt een klik gehad met Negen maar in deze novella lijkt dat een klein beetje te komen. Ik krijg in ieder geval meer sympathie voor hem

Vergeten verhalen
Dit is waar je op wachtte. Verhalen over de overleden Loriërs nummer Een, Twee en Drie. Ik heb met heel veel plezier de verhalen gelezen. Vanaf het begin was ik eigenlijk al geboeid door wat er met de voorgaande nummers gebeurd was en eindelijk krijgen we er antwoord op. Daarnaast is Adam er ook, mijn favoriete Mog. Al met al kon het niet beter.


2 Comments

 • Christine

  augustus 20, 2016

  De serie is niet over :). In 2017 komt het laatste boek uit 😉 In november komt er ook nog een bundel uit met 3 verhalen. Ik ben gek op deze serie <3

  Reply
  • Jaike

   augustus 20, 2016

   Ik heb United as one al gelezen. Was te nieuwsgierig dus vandaar dat ie voor mij al wel over is. En ja ik kan echt niet wachten op de nieuwe bundel.

   Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge