De fluisterende schedel

De fluisterende schedelDe fluisterende schedel
Geschreven door Jonathan Stroud
Series: Lockwood & Co #2
| 17 september 2015
Genres: Young Adult, Fantasy
Pages: 352
Goodreads
four-stars

Na het donker de bel luiden en wachten achter de ijzeren lijn.
Griezels en geesten pas op! Lockwood & Co is terug!
Dankzij hun spectaculaire succes met de Schreeuwende Wenteltrap is Lockwood & Co nu een van de meest gevraagde bureaus voor paranormaal onderzoek in Londen.
Hun nieuwe zaak begint op een geplaagd kerkhof, waar de ijzeren grafkist van een sinistere arts wordt opgegraven. Zoals gewoonlijk is Lockwood vol vertrouwen over de afloop. En zoals gewoonlijk gaat alles fout: er komt een huiveringwekkende geest vrij en er wordt een raadselachtig, magisch voorwerp uit de kist gestolen.
Anthony, George en Lucy moeten het object terugvinden voor de verwoestende krachten ervan worden ontketend. Het is een race tegen de klok waarbij ze op de hielen worden gezeten door hun gehate rivalen van Bureau Fittes. Lukt het ze het complot te onthullen?

Lockwood gaat met Lucy en George verder met hun werk. Ze zijn tegenwoordig veel gevraagd. Nu gaan ze op zoek naar een gestolen object. Kunnen ze het terug vinden voordat het in verkeerde handen valt

Deel een van de Lockwood en Co serie vond ik eigenlijk best wel leuk. Ik had nauwelijks verwachtingen voor de fluisterende schedel maar het is eigenlijk niet wat ik verwachtte. Ik hoopte eigenlijk op meer spanning dan er uiteindelijk was.

Na een boek ken je de trucjes van Lockwood wel. Je weet wie hij is en wat ze doen. De fluisterende Schedel wordt nog steeds vanuit het oogpunt van Lucy verteld. Iets wat ik juist wel heel erg leuk vind. Lucy is de personage die ik leuk vind. Ze is een beetje onhandig, maar ze is niet bang om haar handen vies te maken.

Maar voor mijn gevoel ontbrak er iets. Iets belangrijks. Iets waardoor ik geïnteresseerd zou raken in het verhaal. Dat ik zoals bij boek een meteen het verhaal in gesleurd werd. Maar dat had ik dus totaal niet bij de fluisterende schedel. Ik vind het een leuk boek maar dat is het eigenlijk ook wel.

Ik vind het eigenlijk wel jammer dat de fluisterende schedel  zo tegen viel. Het deed mij namelijk een beetje aan Supernatural denken, wat ik dus een enorm leuke serie vind. Ondanks alles heb ik wel genoten van de fluisterende schedel. Maar een volgend boek gaat hem denk ik niet worden, voor mij althans.


Geef een reactie

CommentLuv badge