De graces

De gracesDe graces
Geschreven door Laure Eve
Series: De graces #1
Uitgegeven door Van Goor | 5 september 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 272
Goodreads
three-stars

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace.

Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.
Beklemmend en mysterieus: De Graces laat je niet meer los!

De graces is een boek waar ik ontzettend veel goede reacties van binnen krijg.  Ik was eigenlijk ook al meteen geïnteresseerd in het verhaal. Want ja heksen en andere fantasy elementen krijgen bij mij toch wel voorrang. Toen ik het boek in mijn bezit had viel een ding meteen op. De opvallende, roze cover. Ik had hem dus niet zo roze verwacht.

Toen ik begon was ik helemaal niet betoverd zoals ik verwacht zou te zijn. Ik vond het verhaal zelfs een tikkeltje saai. Je maakt kennis met River die net nieuw in het dorp is en op de een of andere manier wilt zij perse vrienden worden met de familie Grace. Door het hele boek door zoekt zij naar die bevestiging dat zij bij hun hoort. Dat terwijl ik dus denk meid je bent constant bij de familie Grace, hoe kan je er nou niet bij horen?

Ik had eigenlijk verwacht dat de heksen een grotere rol in De graces zouden spelen. Ik dacht juist dat dit een best wel heftig fantasy boek zou zijn. Ik zeg niet dat mensen hierdoor op een vliegende bezemsteel door het boek heen moeten vliegen. Ik had juist veel meer fantasy elementen verwacht. In het begin van het verhaal maken we hier kennis mee. Dat is ook juist waar mijn hoop vandaan kwam. Het verhaal leek er ook mee te eindigen. Maar wat gebeurt daar tussen in dan?

Waar ik me echt enorm aan stoorde in De graces was hoe mysterieus het verhaal was. Ik had het idee dat Laure Eve het hele verhaal in een soort mist wilde hullen. Dat de familie Grace onduidelijk blijft snap ik, ik wilde ook veel meer over hun te weten komen. Die aantrekking was er zeker. Maar het leek wel alsof je in een dikke mist reed met een zicht van minder dan vijftig meter.

De Graces was voor mij duidelijk alles wat ik niet van het verhaal verwachtte. Ik hoopte op een geweldig fantasy verhaal. Dat verhaal bleef voor mij juist in een dikke mist hangen. Er was te veel mystery en een hoofdpersonage die niet in de smaak viel.

 


One Comments

  • Vivian

    oktober 23, 2016

    Wat jammer dat je ‘m zo tegen vond vallen! Ik ga er binnenkort in beginnen, denk dat ik ‘m juist leuk ga vinden door alles wat ij beschrijft haha.
    Vivian onlangs geplaatst…Beschrijf jezelf in 10 boeken TAGMy Profile

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge