De heerschappij van de maskers

De heerschappij van de maskersDe heerschappij van de maskers
Geschreven door Sabaa Tahir
Series: An ember in the ashes #1
Andere boeken in deze serie: A torch against the night
Uitgegeven door L.S. | 7 oktober 2015
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 464
Goodreads
five-stars

Laia leeft met haar broer en grootouders onder het wrede regime van het Imperium. Wanneer haar broer wordt opgepakt wegens verraad, moet ze uit de schaduw treden. In ruil voor hulp bij het bevrijden van haar broer waagt Laia haar leven, door te spioneren op de grootste militaire academie van het Imperium.

Daar ontmoet ze Elias, een elitesoldaat: de beste van zijn opleiding. Maar het enige wat Elias wil is ontsnappen aan het tirannieke regime. Beiden ontdekken al snel dat hun lot..

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat ik De heerschappij van de maskers voor het eerst las. Hij was toen net uit in het Engels en ik moest hem lezen. Nu het vervolg uit is moest ik hem wel herlezen. Maar wat hou ik van dit boek zeg. Ik vind hem nu nog leuker dan de eerste keer dan ik hem las.

Laia heeft haar broer verloren, hij is meegenomen door de Masks. Ze sluit zich aan bij het verzet om een kans te krijgen om haar broer terug te krijgen. Terwijl Laia als slaaf bij de  Commandant. De Commandant is eigenlijk alles behalve een goede baas voor Laia. Tijdens haar verblijf ontmoet Laia Elias een jonge soldaat die mee doet om de Emperor te worden van het land.

De heerschappij van de maskers is bruut en gewelddadig en toch hou ik er van. De Commandant wordt neergezet als een heel erg sterk personage en dreigt ook gewoon met de dood. Ik hou daar wel van. Ik ben echt mind blown van de Commandant. Alles wat zij zegt en doet laat zo’n spoor na dat je aan het denken zet over Laia.

Het mooiste vond ik wel de trials die Elias moest doorstaan. Dat was een van de spannendste moment uit het hele verhaal. Het doet je verlangen naar meer, vooral doordat de hoofdstukken afgewisseld worden tussen Laia en Elias. Ik wilde heel graag weten hoe Elias het er van af bracht maar door die perspectief wisselingen ontstond daar nog meer spanning en wilde ik het nog sneller lezen.

De setting van De heerschappij van de maskers doet mij heel erg denken aan de tijd van de Romeinen, hoe die met elkaar over weg gingen lijkt op de manier waarop Elias en Laia behandeld worden. Hierdoor is de spanning vanaf de eerste pagina al voelbaar.

Kan niet gewoon iedereen De heerschappij van de maskers. Hij is het namelijk zo waard.


Geef een reactie

CommentLuv badge