De horlogemaker van Londen

De horlogemaker van LondenDe horlogemaker van Londen
Geschreven door Natasha Pulley
Uitgegeven door De fontein | 8 november 2016
Genres: Fantasy, Historisch
Pages: 352
Goodreads
four-stars

e horlogemaker van Londen van Natasha Pulley, een verhaal over liefde, verlangen, erkenning en acceptatie tegen het decor van Victoriaans Londen.

Wanneer Thaniel Steepleton thuiskomt van zijn werk vindt hij een gouden zakhorloge op zijn kussen. Dit horloge redt een paar maanden later op wonderlijke wijze zijn leven. Gefascineerd door het zakhorloge gaat Thaniel op zoek naar de maker ervan. Dit blijkt Keita Mori te zijn, een eigenzinnige Japanse immigrant. Hij laat Thaniel kennismaken met een fantastische wereld van uurwerken, muziek en mysterie. Het lijkt allemaal onschuldig, maar een reeks van onverklaarbare gebeurtenissen doet Thaniel vermoeden dat er meer is dan hij op het eerste oog kan bevatten. Wanneer Grace Carrow in hun leven komt, raakt alles in een stroomversnelling. Thaniel wordt heen en weer geslingerd tussen zijn liefde voor de één en zijn loyaliteit aan de ander.

De horlogemaker van Londen heeft het allemaal: spanning, geschiedenis, fantastische elementen en een meeslepende stijl.

Gaan de alarmbellen rinkelen als je de cover van De horlogemaker van Londen ziet? Zo ja koop hem dan ook. Als je dit niet hebt kijk nog eens naar die cover want het is wel eens waar een plaatje. Ik ben oorspronkelijk ook voor de cover gevallen, niet wetende hoe het verhaal was. Maar als je de voorkant al een succes vindt, dan moet je het boek ook echt gaan lezen!

Maak kennis met Thaniel Steepleton. Hij komt thuis na een dag werk en vindt een zakhorloge op zijn kussen. Niet wetende dat dit zakhorloge later zijn leven gaat redden. De connectie hier mee is dat hij zo in contact komt met de maker van het horloge, de Japanse meneer Mori. Als ik terugdenk aan het plot denk ik meteen terug aan alle magische elementen die erin zitten. Alle gebeurtenissen waardoor ik verliefd werd op dit verhaal.

Ik zelf vond dat  De horlogemaker van Londen maar moeilijk op gang kwam. Ik zag de connectie niet tussen de verschillende verhaallijnen. Het was een groot ongeregeld zooitje. En dat terwijl ik er zo ontzettend veel goede verhalen over gehoord had. Maar vanaf het moment dat Mori in het verhaal kwam begon alles iets duidelijker te worden. Toen De horlogemaker van Londen uit was dacht ik wauw de manier waarop de verschillende verhaallijnen gecombineerd worden is echt briljant. Ik had het niet beter kunnen doen.

Nadat het zakhorloge Thaniel gered heeft had ik een bepaalde standaard. Ik verwachte door het verhaal heen nog betere verassingen. Die bleven voor mijn gevoel een beetje uit. Totdat ik bij het einde was. Dit einde is gewoon weg geniaal. Maar wat daarvoor gebeurd komt heel traag op gang. Voor mij is dit echt een minpuntje.

Langzaam maar zeker werd ik als lezer verliefd op Thaniel. Hij komt wel een tikkeltje onhandig over maar dat geeft niks. Ik heb dat zelf namelijk ook. Door hem ben ik eigenlijk door blijven lezen. Ik wilde meer van Thaniel zien. Als je denkt dat Thaniel vreemd is wacht maar totdat je Mori ontmoet en ontdekt wat hij allemaal kan. De Japanse horlogemaker is echt een verhaal apart. Maar dat past heel goed in het gehele plaatje.

De horlogemaker van Londen gaf mij vanaf het begin tot het einde een magisch gevoel. Vanaf de eerste pagina was ik betoverd door de mooie maar toch aparte schrijfstijl die Natasha Pulley heeft. Voordat ik begon met het schrijven van deze recensie dacht ik na over welk genre De horlogemaker van Londen was. Ik vind het eigenlijk wel een genre op zichzelf. Ik kan namelijk niet zeggen hij hoort hier of daar in. Er zitten elementen van verschillende genres in.

Ik wil uitgeverij De Fontein bedanken voor mijn exemplaar van De horlogemaker van Londen.


Geef een reactie

CommentLuv badge