De ijzeren prins

De ijzeren prinsDe ijzeren prins
Geschreven door Cassandra Clare
Series: The infernal devices #2
Andere boeken in deze serie: De ijzeren engel, De ijzeren prinses
Uitgegeven door Moon | 11 september 2015
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 464
Goodreads
five-stars

Ware liefde is bedolven onder geheimen en leugens in dit vervolg op Clockwork Angel. In de magische onderwereld van Victoriaans Londen voelt Tessa zich meer en meer aangetrokken tot Jem, maar haar blijvende verlangen naar Will, ondanks zijn slechte buien, maakt haar verward. Toch lijkt Will te veranderen: de muur om hem heen breekt langzaam maar zeker af. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden uit het verleden, maar hun zoektocht naar de waarheid is extreem gevaarlijk. Tessa's hart wordt zwaar op de proef gesteld, vooral wanneer het verraad uit eigen kring komt.

Weten jullie nog hoe erg ik van De ijzeren engel hield? Die gevoelens worden bij De ijzeren prins alleen nog maar sterker. Nu Tessa een beetje gewend is aan de wereld van de Shadowhunters komt de volgende belangrijke vraag omhoog, wie is zij? Of beter gezegd waar is zij van gemaakt? Het is namelijk al duidelijk dat Tessa geen mundane, normaal mens, is en ook geen Shadowhunter. De Shadowhunters sluiten het uit dat zij een down worlder is. Maar wat is zij dan? In De ijzeren prins ga je hier iets dieper op in.

Voor mij is de schrijfstijl van Cassandra Clare geweldig. Een paar maanden gelezen las ik namelijk De ijzeren engel. Zonder al te veel moeite kon ik in De ijzeren prins beginnen. Een ding, wie houdt er nou niet van de schrijfstijl van Cassandra Clare? Ze maakt gebruik van fantastische woordkeuze daarnaast heeft ze de personages sterk gemaakt. Ze heeft een kracht, er hoeft de eerste tweehonderd pagina’s bijna niks te gebeuren maar dan plotseling overvalt het je en zit je midden in het verhaal en dan bouwt ze de spanning zo op tot op de laatste bladzijden. Zo ben ik in ieder geval verliefd geworden op haar schrijfstijl.

En hoe zit het allemaal met Will?  Will is voor mij echt een cutie. Maar wat ik vermoed na De ijzeren prins is dat Tessa meer naar Jem neigt. Ik snap echt niet wat zij in Jem ziet. Maar goed daar kan ik nog wel overheen komen. De band die Tessa op bouwt met zowel Will als Jem is geweldig om over te lezen.

De ijzeren prins is voor mij een sterk tweede boek in de serie. Cassandra Clare gaat dieper in op de wereld van de Shadowhunters. De manier waarop zij Tessa erbij betrekt vind ik geweldig.

View Spoiler »

Geef een reactie

CommentLuv badge