De ijzeren prinses

De ijzeren prinsesDe ijzeren prinses
Geschreven door Cassandra Clare
Series: The infernal devices #3
Andere boeken in deze serie: De ijzeren engel, De ijzeren prins
Uitgegeven door Moon | 5 november 2015
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 512
Goodreads
five-stars

"Axel Mortmain wil De Helse Creaties, een leger van meedogenloze wezens, inzetten om de schaduwjagers te vernietigen. Om zijn plannen ten uitvoer te kunnen brengen, heeft hij echter nog één iemand nodig: Tessa Gray.

Als Mortmain Tessa ontvoert, doen Jem en Will - de twee jongens die het meest van haar houden - er alles aan om haar te redden. Ondertussen realiseert Tessa zich dat zijzelf de enige is die haar kan redden. Maar kan één meisje alleen een heel leger overwinnen?"

In de afgelopen twee boeken werd er heel erg hard naar het einde van De ijzeren prinses gewerkt. Alle puzzelstukjes komen samen in De ijzeren prinses. Ik was van te voren een beetje zenuwachtig voor het einde maar ik zeg een ding, het stelde mij zeker niet teleur.

De ijzeren prinses zit vol met spanning. Mortmain die de Shadowhunters wil vernietigen is een ding. Maar dat hij Tessa daarvoor nodig heeft is een tweede. Ik heb van spanning bijna al mijn nagels kort gekloven maar dat was het helemaal waard voor mij.

De manier waarop Casssandra Clare de puzzelstukjes samen voegt is gewoon weg geniaal. Ik heb er geen andere woorden voor. Op het moment dat je rond bladzijde vierhonderd bent gebeurt dit. Je beseft eindelijk wat de hele serie betekent. Dit gaf mij een geweldig gevoel.

Dat De ijzeren prinses het laatste deel is betekent ook dat wij erachter komen voor wie Tessa gaat kiezen.  In de spoilers ga ik hier iets meer op in. Ik zeg een ding. Oh mijn god.

View Spoiler »

Geef een reactie

CommentLuv badge