De invasie van de Tearling

De invasie van de TearlingDe invasie van de Tearling
Geschreven door Erika Johansen
Series: De kroon van de Tearling #2
Andere boeken in deze serie: De kroon van de Tearling
Uitgegeven door Boekerij | 30 juni 2016
Genres: Fantasy
Pages: 508
Goodreads
five-stars

Kelsea Glynn groeit elke dag meer in haar nieuwe rol als koningin van de Tearling.

Door te stoppen met het leveren van slaven aan het naburige koninkrijk Mortmesne, maakt ze van de Rode Koningin een geduchte vijand. Leger na leger wordt er naar de Tearling gestuurd om haar bezit op te eisen. En niets kan de invasie stoppen. De enige kans op overleven ligt in handen van een vreemde, en mogelijk gevaarlijke bondgenoot. Lily is een vrouw die in een andere tijd leeft, een tijd waarin het al als een misdaad voelt om een vrouw te zijn. En het lot van de Tearling - en dat van Kelsea - ligt in haar handen. Erika Johansen voegt spannende lagen toe aan haar multidimensionale verhaal van magie, mysterie en een onverwoestbare jonge heldin.

Als je De kroon van de Tearling uit hebt moet je meteen door naar De invasie van de Tearling. Het vervolg is tien keer beter dan het eerste boek. Je hebt het gewoon nodig in je leven. Zonder De invasie van de Tearling is je leven niet compleet. Met het einde overigens ook niet. Dit is een van de beste boeken die ik dit jaar gelezen heb. Dus heb je De invasie van de Tearling nog niet gelezen? Doe dat dan meteen.

Kelsea is terug. Onze super heldhaftige hoofdpersonage is terug en ze is sterker dan ooit. De rode koningin staat op het punt om De Tearling binnen te vallen. De invasie is onvermijdelijk maar wat gaat Kelsea aan de rode koningin doen? Ze zoekt antwoorden bij een mysterieuze man. Hij wil haar helpen in ruil voor zijn vrijheid. Een moeilijke keuze die Kelsea moet maken.  Het hele verhaal is zo veel boeiender geworden in De invasie van de Tearling. Kelsea is sterker geworden terwijl ze de zwakte van de rode koningin zoekt. De spanning is om te snijden en je vliegt zo door het verhaal heen.

Kelseas verhaallijn wordt opgeschud door iemand die Lily heet. Zo begint het. Mijn interesse is vanaf het eerste moment gewekt. Ik was super nieuwsgierig wat dit te betekenen had ik het leven van Kelsea. Lily bracht een hoop spanning in het verhaal. De verslavingsfactor is meteen ik weet niet hoeveel levels gestegen. Lily trekt je mee het verleden en laat je niet meer los.

Ik werd met de bladzijde meer verliefd op deze wereld. Er is zo veel verandert sinds het begin van De kroon van de Tearling. Erika Johansen kwam met antwoorden die het verhaal nog veel interessanter maakte dan dat al was. Alles staat onder een gigantische spanning en ik kan totaal niet wachten tot het einde van de trilogie er is. Ik heb nog zo veel vragen die onbeantwoord zijn. De verwachtingen zijn hoog bij het laatste boek dat is in ieder geval wel zeker.


Geef een reactie

CommentLuv badge