De Kids of Appetite

De Kids of AppetiteDe Kids of Appetite
Geschreven door David Arnold
Uitgegeven door Blossom Books | 1 februari 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Pages: 342
Goodreads
five-stars

Bruno Victor Benucci III en Madeline Falco hebben een verhaal te vertellen. Het begint met de dood van Vics vader en eindigt met een moord. De politie van Hackensack wil heel graag horen wat er allemaal is gebeurd. Maar dit verhaal is niet zomaar verteld.

Dit is een verhaal over:
1. Een urn met uitstrooi-instructies
2. De gedenkwaardige natuur van de Palisades in de winter
3. Een slapende onderzeeër
4. Twee liedjes over bloemen
5. Cool zijn op een ouderwetse manier
6. Zonsondergangen & ijsjes & boomgaarden & kerkhoven
7. Gelijktijdige totale tegenstrijdigheden
8. Ternauwernood ontsnappen uit een door oorlog verscheurd land
9. Een verhalenverzamelaar
10. Een verlaten kas als hoofdkwartier
11. Hoe je naar iemand luistert die niet praat
12. Verliefd worden op een schilderij
13. Verliefd worden op een liedje
14. Verliefd worden

Vic mist zijn vader, die twee jaar geleden is overleden. Als de stomme nieuwe vriend van Vics moeder haar een aanzoek doet, raakt Vic in paniek en rent hij weg van huis. Zijn vaders urn en zijn eigen verdriet zijn de enige dingen die hij meeneemt de winterse nacht in.

Op straat komt Vic Mad tegen, die hem meeneemt naar een slaapplaats. Daar ontmoet hij Coco, een elfjarige die vloekt als een bootwerker en rapt als een gangster, en Zuz, die helemaal niet praat. Baz, de onofficiële leider van deze groep stelt Vic maar twee vragen. Als Vic deze goed beantwoordt, zullen De Kids of Appetite hem helpen om de laatste wensen van zijn vader te vervullen.

Ik was in het begin een beetje sceptisch over De Kids of Appetite. Ik wist niet goed wat ik er van moest vinden en of de hype rondom het boek wel wat was voor mij. Zo eigenwijs als ik ben, had ik het boek maar bij de bibliotheek meegenomen. Nu zeg ik alleen maar jongens dit boek wil je in je boekenkast hebben. Hij is het dubbel en dwars waard.

Het begin van De Kids of Appetite is een beetje vreemd. Vic is twee jaar geleden zijn vader verloren en rent weg van huis om het aanzoek van de nieuwe vriend van zijn moeder niet te hoeven zien. Dit is slechts het begin van het verhaal. Vic vertelt zijn verhaal wanneer hij verhoort wordt door de politie. Langzaam maar zeker leren we iedereen kennen.

Juist door dat eerste mindfuck moment ben ik nog aandachtiger gaan lezen. Waarom zou Vic bij de politie zitten? Dit verhaal krijgt langzaam steeds meer vorm en vanaf dat moment wist ik dat De Kids of Appetite een nieuwe verslaving ging worden.

De Kids of Appetite is de hype dubbel en dwars waard. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst echt heel hard moest huilen om een boek. Nee De Kids of Appetite is niet zielig, ik weet niet eens waarom mijn gevoelens helemaal los gingen. Maar het voelde gewoon juist om even alle emotie eruit te laten.

De schrijfstijl van David Arnold is echt geweldig. De Kids of Appetite zit vol met ontzettend mooie quotes waardoor je twee pakjes sticky notes er wel door heen jaagt. Daarnaast is het boek heel poëtisch geschreven. Het voelde bijna aan als een sprookje. Ode aan de vertaler hiervoor.

Dus zoek jij nog een boek met ontzettend mooie quotes? Een verhaal dat je mee zuigt? Een een geweldige schrijfstijl waarvan je kippenvel krijgt? Wacht dan niet langer en lees De Kids of Appetite.


Geef een reactie

CommentLuv badge