De kraamhulp

De kraamhulpDe kraamhulp
Geschreven door Esther Verhoef
Uitgegeven door Anthos | 13 maart 2014
Genres: Thriller
Pages: 336
Goodreads
four-stars

Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi's herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin...
De kraamhulp beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner: Esther Verhoefs engste thriller ooit.

Didi is na haar bevalling erg overgelaten aan haar lot. Ze krijgt veel hulp van de kraamhulp. Zelf kan ze nog niks doen. Miriam heeft net haar broer verloren. Ze vermoed dat er opzet in het spel is en gaat het uitzoeken.

Ik ben eigenlijk wel verrast door Esther Verhoef´s schrijfstijl. Dit is het eerste boek van haar dat ik lees, en het is me eigenlijk niet tegen gevallen. Het is ook niet dat ik er veel meer van verwachtte.

Je maakt eigenlijk al direct kennis met de drie hoofdpersonages. Didi, Miriam en Hennequin. Ieder heeft zijn eigen verhaal, die zij ook vertelt. De drie verschillende perspectieven vind ik goed leesbaar. Je krijgt een goede kijk op de personages.

Een ding wist ik al snel. Hennequin is niet wie wij denken dat zij is. Vanuit het verhaal die zij vertelt kan je dat vrij snel opmaken. Dat houdt het spannend. Niet weten wanneer er iets gebeurt, maar je weet dat het eraan komt. En wat is ze dan van plan? Ik liet mij leiden door mijn nieuwsgierigheid. Wat eigenlijk wel lekker was.

De Kraamhulp was eigenlijk best wel bruut en meedogenloos. Esther Verhoef heeft een slechterik gecreëerd die voor niks of niemand bang is. De kraamhulp is vanaf de eerste bladzijde interessant om te lezen. Voor mij was het een boek je heerlijk is om tussendoor te lezen. Iets waarvan je hersens gaan nadenken maar dat het weinig moeite kost. Perfect voor als je  een middag niks te doen hebt.


Geef een reactie

CommentLuv badge