De kracht van zes

De kracht van zesDe kracht van zes
Geschreven door Pittacus Lore
Series: Lorien Legacy #2
Andere boeken in deze serie: Ik ben nummer vier, De opkomst van negen, De wraak van zeven, Het lot van tien, De val van vijf, United as one, Op leven en dood
Uitgegeven door A.W. Bruna | 12 november 2011
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 278
Goodreads
five-stars

Ze komen steeds dichterbij. Ze willen ons doden. We moeten vechten. Wij zijn de laatste verdediging.

Ik heb hem op het nieuws gezien en heb de berichtgeving over wat er in Ohio gebeurde gevolgd – John Smith, op de vlucht. Voor de buitenwereld is hij een mysterie. Maar voor mij… is hij een van ons. We kwamen met ons negenen, en soms vraag ik me af of de tijd ons heeft veranderd en of we nog wel geloven in onze missie.

Slechts zes van ons zijn nog in leven. We duiken onder, gaan op in de massa en vermijden onderling contact. Maar onze krachten ontwikkelen zich en binnenkort zullen we sterk genoeg zijn om te vechten. Is John Nummer Vier, en is zijn verschijning het teken waarop ik heb gewacht? En hoe zit het met Nummers Vijf en Zes? Is een van hen het meisje met de ravenzwarte haren uit mijn dromen – het meisje dat krachten heeft die elke voorstelling te boven gaan? Degene die genoeg macht heeft om onze groep van zes te herenigen?

De kracht van zes is het vervolg op Ik ben nummer vier. Het verhaal in de Lorien Legacy serie gaat verder. Vond je Ik ben nummer vier al spannend? Dan weet je niet wat je bij de kracht van zes mee gaat maken. Persoonlijk vind ik hem nog leuker dan de voorloper.

Zes is herenigd met nummer vier, John, en zijn vriend Sam. Samen zijn de op de vlucht voor zowel de Mogadoren als voor de FBI. John en Henri worden als twee terroristen gezien die Sam hebben ontvoerd. Die spanning van dat ze constant op de vlucht slaan is eigenlijk vanaf de eerste bladzijde al merkbaar. Daarnaast is er nog iets nieuws toegevoegd aan De kracht van zes.

Je maakt kennis met nummer zeven, Marina. Marina leeft met haar cepaan in een weeshuis in Spanje. Hier wordt ze katholiek opgevoed. Marina’s cepaan wil eigenlijk niet trainen en denkt dat ze hier veilig zijn voor de Mogs. Maar niets is minder waar.

De hoofdstukken worden tussen John en Marina afgewisseld. Als het hoofdstuk van John afgelopen is wilde ik eigenlijk direct terug naar zijn wereld. Het was zo ontzettend spannend om te lezen. De hoofdstukken van Marina haalde voor mij een klein beetje de spanning uit het verhaal. Maar het was een hele toevoeging, een nieuwe Loriër in het verhaal. Natuurlijk willen wij hier kennis mee maken.

Na De kracht van zes is er absoluut geen manier meer hoe ik afscheid kan nemen van deze serie. De spanning wordt vanaf het eerste boek al opgebouwd. Daarnaast zijn de personages zo leuk dat je eigenlijk niet zonder ze kan. Daarom is De Lorien Legacy ook goed om snel achter elkaar te lezen. Dat merk ik zelf al, je vliegt zo door de boeken heen. Ik zeg het maar, ik ben verslaafd aan de serie!


Geef een reactie

CommentLuv badge