De kroon van de Tearling

De kroon van de TearlingDe kroon van de Tearling
Geschreven door Erika Johansen
Series: De kroon van de Tearling #1
Andere boeken in deze serie: De invasie van de Tearling
Uitgegeven door Boekerij | 10 maart 2015
Genres: Fantasy
Pages: 446
Goodreads
five-stars

Op haar negentiende verjaardag begint prinses Kelsea Glynn haar gevaarlijke reis naar het kasteel waar ze ­geboren is. Ze komt haar kroon opeisen. Achttien jaar lang werd het koninkrijk geregeerd door Kelsea's oom, een ­marionet van de Rode Koningin, die het buurland Mortmesme al decennia tiranniseert.
Kelsea draagt de Tearlingsaffier, een juweel met immense ­magische krachten. Ze wordt beschermd door de Wachters van de Koningin, geleid door de raadselachtige en toegewijde Lazarus. Kelsea zal de ridders nodig hebben om te overleven. Haar vijanden zetten duistere moordenaars en duivelse bloedmagie in om te voorkomen dat zij gekroond wordt...

De kroon van de Tearling

De kroon van de Tearling is een boek waarvan je van denkt meh ik weet niet of dit wel wat is voor mij. Ik zal het zelf omschrijven als een mix van De glazen troon serie van Sarah J Maas en de Een lied van ijs en vuur serie van George R.R. Martin. Dit zijn twee enorm grote namen die ik noem maar dat verdient Erika Johansen ook! Zij heeft een parel van een boek gemaakt.

Ben je dan vanaf het eerste moment al verslaafd? Ik was niet vanaf het eerste moment al verslaafd. Ik had een bladzijde of honderd nodig om een schets van de situatie te maken en er een duidelijk beeld bij te krijgen. Wanneer je dit door hebt is de kans vrij groot dat je verslaafd raakt. I want more! Is wat ik aan het einde van De kroon de van Tearling riep.

Kelsey is negentien jaar wanneer zij uit haar schuilplaats komt. Haar tijd om over de Tearling te regeren is gekomen. Maar nu moet ze haar oom, de regent, nog onttronen. De weg daar naar toe is niet makkelijk, maar wel super spannend. De manier waarop alles gebeurt was voor mij gewoon geweldig. Erika Johansen heeft er de nodige spanning en gruwelijke acties in geplaatst, als je hier van houdt dan weet ik zeker dat je van De kroon van de Tearling gaat houden. Sommige stukken waren gewoon weg gruwelijk, zo erg dat mijn maag er bijna van om draaide. Dat is waar ik voor gekomen ben en dat is waar ik van hou.

Kelsey is met haar negentien jaar een gruwelijk geweldige personage. Erika Johansen heeft haar goed neergezet. Ik was daardoor verrast. Kelsey is eigenlijk alles behalve de doorsnee personage. Ze vindt het niet erg om wat te doen of mensen iets aan te doen. Had ik al gezegd dat zij gruwelijk geweldig is?

En dan heb ik het nog niet eens over de wereld gehad. De Tearling is eigenlijk maar een klein land waar armoede heerst. Door het verdrag van Mortmesme probeert de Rode Koningin De Tearling uit de crisis te halen. Alles wat wij hierover weten interesseert mij enorm. Voornamelijk de waarom vraag houdt mij bezig. Dit vind ik eigenlijk nog wel leuker dan het verhaal van Kelsey die koningin gaat worden. Ik ben voornamelijk benieuwd wat er in de volgende twee boeken hier nog over verteld gaat worden.


Geef een reactie

CommentLuv badge