De laatste Namsara

De laatste NamsaraDe laatste Namsara
Geschreven door Kristen Ciccarelli
Series: Iskari #1
Uitgegeven door Blossom Books | 4 oktober 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 384
Goodreads
five-stars

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.

Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.

Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard –en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.

Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend – de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde – moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

Als er een boek is die echt perfect bij mij aan zou moeten sluiten dan is het De laatste Namsara wel. Dit boek is precies wat ik in een boek zoek maar dan nog beter. De keuze was snel gemaakt of ik dit boek zou moeten lezen.

Asha is de Iskari, de drakendoder en dochter van de drakenkoning. Zij is uitgehuwelijkt aan Jarek. Ze kan haar vrijheid kopen door de draak Kozu te vermoorden voordat de ceremonie begint.

Ik begin met het volgende: wat is Jarek een eikel eerste klas zeg. Sorry voor mijn taalgebruik. Maar ik kan het niet beter zeggen dan op deze manier. Ik vind hem zo goed neergezet dat ik daadwerkelijk een hekel aan hem heb kunnen krijgen.

De laatste Namsara vind ik echt een geweldige boek. Waardoor dit komt? Asha is een sterk vrouwelijk personage. Zij moet vechten voor haar vrijheid. Daardoor is zij heel erg gedreven. Dit inspireerde mij om ook te vechten voor wat ik wil. Ik zou Asha bijna zien als een rolmodel.

Ik was vanaf de eerste pagina al verliefd. De draken, de oude verhalen en Asha dragen hier sterk aan bij. Vooral de draken zijn ontzettend goed neergezet in deze wereld. Het enige vergelijkingsmateriaal dat ik heb is de Talon serie van Julie Kagawa. Ik kan nu al zeggen dat Iskari mijn favoriete serie is op het gebied van draken.

Mag ik meer hebben? Waar is boek twee? Dit was lang niet genoeg om te voldoen aan mijn behoeften. Ik wil meer lezen over deze wereld, Asha en Kozu. Ik hoop echt dat Blossom Books ook dit vervolgdeel gaat uitgeven in net zo’n mooie versie.


One Comments

  • Annabel

    oktober 27, 2017

    Het is echt een ontzettend gaaf boek! Ik kan niet wachten op deel twee!

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge