De nieuweling

De nieuwelingDe nieuweling
Geschreven door Taran Matharu
Series: Summoner #1
Andere boeken in deze serie: De edele
Uitgegeven door Van Goor | 31 juli 2017
Genres: Fantasy
Pages: 361
Goodreads
four-stars

Het eerste deel in de Summoner-serie

Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie.

Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik wil Joost bedanken dat hij De nieuweling aan mij heeft aangeraden, hij doet dat bij iedereen die maar wilt luisteren. Ik dacht als Joost dit leuk vindt dan moet het toch wel de moeite waard zijn? Die interesse was er al vrij snel.

Fletcher ontdekt dat hij speciaal is. Dat hij demonen op kan roepen. Niet snel na zijn ontdekking wordt hij toegelaten op Vocans. Dat is slechts het begin van het avontuur.

Ik wil meer orks. Ik ben bijna enthousiaster over het feit dat er orks gebruikt worden dan over het hele verhaal, oeps. Ik kom bijna nooit orks, elven en dwergen tegen dat ik er gewoon heel enthousiast van werd. Waarom kunnen de orks niet een keer goed zijn?

Fletcher, Othello en Sylva doen mij een beetje denken aan Harry, Ron en Hermelien maar dan in een nieuw jasje. In het begin had ik het niet eens door. Maar toen ik het door had werd De nieuweling alleen maar leuker.

Toen ik net in De nieuweling begon wist ik niet goed wat ik ervan moest vinden. Ik wist niet goed wat mij te wachten stond. Maar toen Fletcher de demoon op riep, toen begon het. Vanaf dat moment was ik best wel verslaafd. In een dag las ik driekwart van het boek.

Oh en jongens dit einde. Niet normaal. Ik wist even niet wat ik las. Er ging maar een gedachte door mij heen, waar is het volgende boek? Dat denk ik nu nog steeds.


One Comments

  • Joost (NerdyGeekyFanboy)

    januari 29, 2018

    Jaaaaaaaa De Nieuweling is zo tof! Deel 2 is ook heel gaaf (en er komen iets meer orcs in voor en je gaat er meer over leren ieeeeehhhh), dus zeker snel lezen Jaike! 😀

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge