De opkomst van negen

De opkomst van negenDe opkomst van negen
Geschreven door Pittacus Lore
Series: Lorien Legacy #3
Andere boeken in deze serie: Ik ben nummer vier, De kracht van zes, De wraak van zeven, Het lot van tien, De val van vijf, United as one, Op leven en dood
Uitgegeven door A.W. Bruna | 23 oktober 2012
Genres: Fantasy, Young Adult
Pages: 300
Goodreads
five-stars

Ik was op de vlucht, hield me schuil en moest vechten om in leven te blijven. Toen onmoette ik John Smith, Nummer Vier. Samen zijn we veel sterker. Maar het duurde niet lang voor we weer afscheid moesten nemen. We moesten de anderen vinden. Ik ging naar Spanje om Zeven te zoeken en ik vond zelfs veel meer… Een tiende lid van de Garde, een meisje dat van Loriën wist te ontsnappen. Ella, Nummer Tien, is jonger dan de rest maar net zo dapper.
Nu zoeken we de anderen, en John. Maar de Mogadoren zoeken hen ook.

Ze kregen Nummer Een in Maleisië te pakken.
Nummer Twee in Engeland.
En Nummer Drie in Kenia.
Ze kregen mij in New York te pakken, maar ik wist te ontkomen. Ik ben Zes.
Ze willen afmaken waar ze aan zijn begonnen.
Ze willen ons vernietigen.
Ze komen steeds dichterbij.
Wij zijn klaar om te vechten.

Dat ik enorm snel alle boeken van Pittacus Lore aan het lezen ben viel waarschijnlijk al op. Ik een hele korte tijd ben ik verliefd geworden op de serie. De opkomst van negen is het derde boek, wat betekent dat ik halverwege de serie ben.

Wat meteen op viel was dat de groep nu compleet is, als ik goed tel dan. In De opkomst van negen krijg je een overzicht van wie welk nummer is en wat zijn of haar krachten zijn. Maar de groep is feitelijk in tweeën gedeeld. Zes is samen met Marina en Ella op de vlucht. In India ontmoeten ze een nieuwe Loriër. Op het zelfde moment is John nog gewoon in de VS. John heeft nummer negen gevonden. Hoe John en negen samen werken is geniaal. Voornamelijk omdat negen John steeds Johnny noemt. De humor blijft er ook in De opkomst van negen gewoon in zitten.

De opkomst van negen wordt eigenlijk vanuit bijna iedereen vertelt. Ieder personage heeft zijn of haar eigen verhaal. Ik geef zelf nog steeds de voorkeur aan Zes. Zes is een grote badass op elk gebied. Ze zegt wat ze denkt en doet wat ze graag wil doen. Vanaf het moment dat ze in Ik ben nummer vier kwam heb ik dat gevoel al.

De spanning is eigenlijk vanaf het eerste moment te voelen. Het wordt alleen maar erger naarmate het verhaal vordert. In India zitten de Mogs op de hielen van de Loriërs terwijl negen en John uit de handen van de FBI en de Mogs proberen te blijven.

Het mooiste moment was toch wel toen Setrakus Ra geïntroduceerd werd in het verhaal. Hij is eigenlijk de machtigste Mogadoor. Het moment dat de Loriërs kennis met hem maken verandert voor mij eigenlijk het complete verhaal. In een goede zin, dat wel. De spanning die er eerder was leek weg te zijn. Hij maakte plaats voor iets veel groters.


Geef een reactie

CommentLuv badge