De overlevenden

De overlevendenDe overlevenden
Geschreven door Alexandra Bracken
Series: The darkest minds #1
Uitgegeven door Karakter | 15 november 2017
Pages: 415
Goodreads
four-stars

Als het einddoel van de reis in zicht is en dromen bereikbaar lijken, wordt Ruby geconfronteerd met een verschrikkelijke keuze waardoor ze haar enige kans op een normaal leven zal moeten opgeven...

Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor. De verandering zorgt ervoor dat Ruby naar Thurmond, een zwaarbewaakt heropvoedingskamp wordt gestuurd. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn. Als Ruby zestien is, behoort ze tot de gevaarlijkste tieners in het land.

Wanneer de waarheid over haar nieuwverworven kwaliteiten naar buiten komt, weet Ruby op het nippertje uit Thurmond te ontsnappen. Ze sluit zich aan bij een groep tieners die uit hun eigen, gelijksoortige kamp zijn ontsnapt: Zu, een jong meisje dat door haar verleden wordt achtervolgd; Chubs, een afstandelijke genie; en Liam, hun onverschrokken leider, die direct valt voor Ruby. Maar hoe graag ze ook samen met hem een leven zou willen opbouwen, Ruby kan het risico niet lopen om hem te dichtbij te laten komen. Niet na wat er met haar ouders is gebeurd...

Ik las The darkest minds voordat bekend werd dat ie vertaald zou worden. Ik vond hem toen al helemaal geweldig. Bijna drie jaar later lees ik het boek nog eens en ik ben nog steeds helemaal verliefd op het verhaal.

Ruby is tien als ze in Thurmond aan komt. Zes jaar later ontsnapt ze en is ze een van de meest gevaarlijke tieners in Amerika. Overleven als er zo veel mensen achter je aan zitten. Iedereen wilt haar hebben maar om een andere reden.

Ik was eigenlijk vanaf het begin al geboeid. Je ziet veel verschillende kleuren voorkomen maar waar staat dat voor? Dat hield mij heel erg bezig. Ik wilde weten waar het voor staat en wat het voor invloed heeft op het verhaal.

Maar daarna zwakte het wat af. Het werd een heel klein beetje saai. Ik zou niet zeggen dat ik mij verveelde maar echt veel gebeurde er niet. En wat er gebeurde blies mij niet weg. Over saai gesproken, het einde was alles behalve saai. Ik werd snel wakker geschud en ik dacht wat gebeurt er nu allemaal. Ja dit is zoals het begin, dit is wat ik wil hebben.

Elke personage in De Overlevenden is interessant geschreven. Iedereen heeft wel iets wat hem of haar leuk maakt. Ik wil zeggen: Alexandra Bracken je hebt weer geweldige personages neergezet.

De Overlevenden is bijna net zo tof als Passengers, de andere serie van Alexandra Bracken. Met De Overlevenden heeft ze een goede basis naar een serie gezet. Ik kan niet wachten daar verder in te lezen.

Ik wil uitgeverij Karakter bedanken voor mijn exemplaar van De Overlevenden.


Geef een reactie

CommentLuv badge