De pier

De pierDe pier
Geschreven door Claire Douglas
Uitgegeven door A.W. Bruna | 11 april 2017
Genres: Thriller
Pages: 336
Goodreads
four-stars

Bijna twee decennia geleden verdween de 21-jarige Sophie Collier. Ze werd voor het laatst gezien op de oude victoriaanse pier in het kustplaatsje Oldcliffe. Frankie Howe wordt al twintig jaar geteisterd door nachtmerries over de verdwijning van haar beste vriendin. Maar wanneer ze een telefoontje krijgt van Sophies broer, die haar vertelt dat er een lichaam is gevonden, weet ze dat ze niet langer kan weglopen voor het verleden.

Angstig voor de emoties die loskomen als de oude wonden weer worden opengereten, keert Frankie toch terug naar het dorp waar ze opgroeide. Wat niemand daar weet, is dat Frankie een geheim met zich meedraagt. Maar wat Frankie niet weet, is dat ze niet de enige is die iets verborgen houdt.

Ik kreeg begin van dit jaar een mailtje met het persbericht rondom De pier. Ik was meteen enthousiast, dat droop een beetje af na verloop van tijd totdat het boek binnen kwam. Ik legde hem onbewust op de stapel boeken die ik nog wil lezen en vergat hem een beetje. Totdat ik twee weken terug die stapel aan het opruimen was, ik moest en zou hem zo snel mogelijk lezen!

Als ik het boek De pier erbij pak is het eerste wat mij opvalt de cover. Nee zo vaak zie ik geen paarse cover. De cover sluit heel erg aan bij de titel maar voor de rest is het geen toevoeging. Daarna komt als een soort proloog een stuk vanuit Frankie. Hier werd meteen de toon al mee gezet.

Frankie kampt nu al twintig jaar met erge nachtmerries. In deze nachtmerries speelt haar jeugdvriendin Sophie een grote rol. Twintig jaar geleden verdween zij en wanneer Frankie een telefoontje krijgt dat haar lichaam gevonden is gaat ze zelf op onderzoek uit. Waarom is Sophie verdwenen? Maar bovenal wat is Frankies rol in de verdwijning?

De pier was vanaf de eerste bladzijde al spannend. Jeetje mina zeg. Ik kon niet anders dan het boek in een ruk uitlezen. Ik was vanaf het begin geboeid, wat zou er gebeurd zijn met Sophie en wat is Frankies rol in dit verhaal? Ik kon de spanning bijna niet aan, sleepte het boek overal mee naar toe om in de dode momenten maar verder te kunnen lezen. Ik zat constant op het puntje van mijn stoel.

Ik zou kunnen zeggen dat ik verslaafd ben aan De pier. Ik kon absoluut niet stoppen met lezen, zelfs niet om even na te denken wat er gebeurd is. Het verhaal is zo aangrijpend en heftig dat je soms wel een momentje voor jezelf nodig hebt tijdens het lezen. De manier waarop er naar het einde gewerkt wordt, ik kreeg er kippenvel van. Dit had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht.

Ik wil uitgeverij A.W. Bruna bedanken voor mijn exemplaar van De pier.


One Comments

  • Do

    juni 8, 2017

    Wauw, dit klinkt als een spannend en interessant boek! Fijne recensie heb je geschreven, nu wil ik hem echt super graag lezen, haha!
    Do onlangs geplaatst…The Memory Book – Lara AveryMy Profile

    Reply

Geef een reactie

CommentLuv badge