De reiziger

De reizigerDe reiziger
Geschreven door Diana Gabaldon
Series: Outlander #1
Uitgegeven door Boekerij | 10 juli 2013
Genres: Fantasy, Historisch, Roman
Pages: 731
Goodreads
five-stars

De reiziger is een verhaal vol passie en avontuur, angst en verraad… en een liefde die alle barrières van plaats en tijd overstijgt. Claire Randall viert in 1945 de hereniging met haar man Frank met een tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Tijdens een wandeling stuit Claire op een stenencirkel... en ze wordt wakker in het onbekende en gevaarlijke Schotland van 1743. Al snel komt Claire erachter dat niet alleen haar leven op het spel staat, maar ook haar hart. De onweerstaanbare jonge Schot James Fraser laat haar kennismaken met een zo vurige passie en een zo allesomvattende liefde, dat Claire verscheurd wordt tussen trouw en verlangen, en tussen twee volkomen verschillende mannen en twee onverenigbare levens.

De reiziger serie is voor mij toch wel een enorm goede serie. Als je je niet laat afschrikken door de ruim 700 pagina’s die naar je loeren kan je pas genieten van het verhaal van Claire. Je hoeft eigenlijk niks te weten over de geschiedenis van de Schotse Hooglanden, dit wordt allemaal verteld. Voor mij maakt dat het verhaal nog leuker, ik ben nieuwsgierig geworden naar de complete geschiedenis die erachter zit.

Claire leeft met haar man Frank Randall in Engeland. De Tweede Wereldoorlog is net afgelopen en het stel besluit om een reis te maken. Een soort tweede huwelijksreis. Omdat Frank zo geïnteresseerd is in de geschiedenis van zijn voorouders gaan ze naar Schotland. Frank is er namelijk achter gekomen dat daar een voorouder van hem leefde. In het begin van De reiziger heb je niet door hoe belangrijk dit stuk van informatie is voor de rest van het verhaal. Toen ik erachter kwam zat ik geschokt naar mijn boek te kijken.

Maar de huwelijksreis van Claire en Frank gaat niet zoals gehoopt. Claire beland in 1743. Ze is door de stenen van Inverness heen gereisd. Ze probeert uit de handen van de Engelsen te blijven. Ze heeft een geluk, haar knappe redder Jamie Fraser. Om uit de handen van de Engelsen te blijven trouwen Jamie en Claire. Zie je Jamie al voor je? Een grote roodharige Schot. In een kilt nog wel. Zowat elke vrouw die zou een moord doen om bij Jamie te komen en de dingen te doen die Claire met hem doet. Dat detail maakte mij wel aan het lachen.

De manier waarop Jamie en Claire zich ontwikkelen in De reiziger is zo goed te zien. Claire is in de Tweede Wereldoorlog opgeleid als verpleegster. Wat bij Jamie nog al handig van pas komt. Door de ruim zevenhonderd pagina’s lange reis van Jamie en Claire leer je beiden heel goed kennen. Ik moet eerlijk zeggen Jamie is nog leuker dan ik mij herinnerde.

De reiziger is voor mij een best wel vermakelijk historisch roman. Ik heb jammer genoeg nog maar weinig over de Schotse hooglanden gelezen. Maar de manier waarop Diana Gabaldon het verhaal vertelt is geweldig. De bloederige fragmenten worden zo beschreven alsof je er naast staat. Ik hou daar wel van!


2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge