De sekte herrijst

De sekte herrijstDe sekte herrijst
Geschreven door Mariette Lindstein
Series: ViaTerra #2
Andere boeken in deze serie: De Sekte
Uitgegeven door A.W. Bruna | 20 februari 2018
Genres: Thriller
Pages: 336
Goodreads
four-stars

Na twee turbulente jaren in de sekte ViaTerra probeert Sofia Bauman haar leven weer op te bouwen. Maar dat is moeilijker dan ze dacht. Ze wordt geconfronteerd met veel vooroordelen en achterdocht, en wordt gekweld door nachtmerries. Tegelijkertijd groeit haar verlangen naar vergelding.

Sekteleider Franz Oswald zit in de gevangenis, in afwachting van zijn proces. Hij maakt zich echter geen zorgen en toont geen enkel berouw. Met behulp van zijn advocaat spint hij een web dat de muren van de gevangenis ver overstijgt. Hij heeft slechts één doel: wraak nemen op Sofia.

Wanneer Sofia besluit haar ervaringen met betrekking tot haar leven in de sekte te delen met de buitenwereld, verandert haar leven in een hel. Er is slechts één oplossing: ze moet alles achter zich laten en ergens anders opnieuw beginnen. Maar Oswald laat zich niet tegenhouden… In de dramatische nasleep blijft er één vraag overeind: kun je ooit echt ontsnappen aan een sekte?

Ik vond De sekte een super goed boek waar ik echt de rillingen van kreeg. Toen ik zag dat het vervolg, De sekte herrijst uit was wist ik niet hoe snel ik dit boek moest krijgen. Ik moest en zou weten hoe het verder gaat met Sofia Bauman en haar leven uit de sekte.

Twee jaar na de ontsnapping uit de sekte probeert Sofia Bauman haar leven weer op te pakken. Sekteleider Franz zit in de gevangenis. Sofia zou een nieuw leven kunnen beginnen. Maar Franz houdt haar nauw in de gaten en ze vertrekt naar Amerika om een nieuw leven te beginnen.

De eerste paar hoofdstukken waren voor mij een beetje verwarrend. Ik moest even bedenken hoe het eerste boek, de sekte, ook alweer eindigde. Hoe zaten de relaties in elkaar dat soort dingen. Maar het duurde niet lang. Ik herpakte mijzelf en genoot van het verhaal.

Als je denkt dat de sekte bizar is wacht dan maar totdat je De sekte herrijst leest. Ik heb met open mond zitten lezen. Maar niet altijd. Ik had het einde eigenlijk wel zien aankomen. Mariette Lindstein heeft er toch nog een toffe draai aan gegeven.

Dat De sekte herrijst zich niet op ViaTerra afspeelt is voor mij eigenlijk helemaal geen punt. Het voelt alsof het zo moet zijn. Het leest lekker vlot door en voor ik het wist was De sekte herrijst alweer uit. Maar sommige stukken had ik er persoonlijk uitgelaten. Het voegde niks toe aan het verhaal van Sofia.

Ik ben heel erg benieuwd wat boek drie in petto heeft. Ik hoop dat deze ook vertaald gaat worden en dat hij net zo bizar is als zijn voorgangers.


Geef een reactie

CommentLuv badge